fbpx

BMW C600, C650 Sport, GT: Ανάκληση και η σημασία της

Προληπτική αλλαγή

  Είναι καλό πράγμα οι ανακλήσεις ή όχι; Κάνουν καλό στο όνομα της εταιρίας ή μήπως τη βλάπτουν; Ερωτήσεις που απαιτούν προσεκτικές απαντήσεις, τη στιγμή που η παραφιλολογία και οι ανούσιες συζητήσεις δίνουν και παίρνουν.

  Στον κόσμο των social media και στις καφετέριες,  όταν ο διάλογος ξεφεύγει σε δρόμους αναξιοπρέπειας και ανοησίας, πολλές φορές αυτά που αναφέρονται ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου. Αυθαίρετα και προσβλητικά σχόλια δίνουν και παίρνουν, με “ψωμοτύρι” βεβαίως το πόσο καλό είναι αυτό που αγοράσαμε “εμείς” και πόσο κακό είναι αυτό που προτίμησαν οι “άλλοι”.

   Αστεία επιχειρήματα ανταλλάσσονται μεταξύ των συνομιλητών σε σοβαρά θέματα, ενώ ένα τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα συζήτησης έχει να κάνει με τις ανακλήσεις ασφαλείας. Είναι “καλές” ή είναι “κακές” τελικά οι ανακλήσεις;

   Στον κόσμο της “μη-υγιούς” αντιπαράθεσης, μια ανάκληση θεωρείται δυσφήμιση για τον κατασκευαστή, τη στιγμή που αντιθέτως – τις περισσότερες φορές – αποδεικνύει την προσοχή και τον σεβασμό που επιδεικνύει η εταιρία προς τον καταναλωτή. Ιδίως όταν αναφερόμαστε σε προληπτικές ανακλήσεις για λεπτομέρειες και όχι π.χ. σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως για παράδειγμα πλαίσια που μπορεί να ραγίσουν ή να σπάσουν.

   Με σεβασμό στους ιδιοκτήτες που την εμπιστεύτηκαν, έκανε η BMW την ανάκληση σε χώρα της Ευρώπης – ανακοινώθηκε από το αρμόδιο σύστημα ειδοποιήσεων της Ε.Ε –  και αφορά τα σκούτερ BMW C 600 Sport, C 650 Sport και C 650 GT του παρελθόντος και μάλιστα σε βάθος επταετίας!

Ανακαλούνται λοιπόν τα παραπάνω μοντέλα της BMW, που κατασκευάστηκαν από τις 9 Φεβρουαρίου του 2011, μέχρι τις 23 Αυγούστου του 2018,  ούτως ώστε να αλλαχτούν τα σωληνάκια των μπροστινών δισκόφρενων.

Σύμφωνα με την ανάκληση, που έγινε στην Πορτογαλία και ανακοινώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα σωληνάκια πιθανά να φθαρούν στο πέρασμα του χρόνου και να οδηγήσουν σε απώλεια του υγρού φρένων, με αποτέλεσμα να μειωθεί η απόδοση του φρεναρίσματος και να αυξηθεί η πιθανότητα ατυχήματος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ανάκληση αυτή έρχεται για δεύτερη φορά, αφού είχε εκτελεσθεί και το 2016 και στην Ελλάδα (πατήστε εδώ) και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ