fbpx

BMW C400X Golden Age: Art Deco kit!

Κάνοντάς το να μοιάζει με “παλιό”

Το customizing studio της NMoto, με έδρα την Florida στις ΗΠΑ, έχει μια εμμονή με το Art Deco. Μετά από την εκπληκτική αναβίωση του θρυλικού BMW R7, μέσω του βασισμένου στο R nine T, projectNostalgia”, επιστρέφει με κάτι ακόμη πιο εξεζητημένο!

Το Art Deco ήταν ένα εικαστικό κίνημα που ξεκίνησε ως τάση το 1910, και διήρκεσε μέχρι και την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αρχιτεκτονική και η βιομηχανική σχεδίαση ήταν δύο από τις εφαρμοσμένες τέχνες που επηρεάστηκαν περισσότερο από το κίνημα του Art Deco, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να έχουν να επιδείξουν μια πληθώρα κτηρίων και οχημάτων, που αποτελούν ξεκάθαρα και αντιπροσωπευτικά παραδείγματα εκείνης της εποχής.


Στις μοτοσυκλέτες, οι οποίες εκείνη την εποχή αποκρυσταλλώνονταν ακόμη φορμαλιστικά, η επίδραση του Art Deco δεν ήταν μεγάλη.

Ωστόσο το 1936, ένας πρωτοπόρος customizer της εποχής με το όνομα O. Ray Courtney (ΗΠΑ), παρουσίασε μια «πιο Art Deco πεθαίνεις» δίτροχη δημιουργία, χρησιμοποιώντας ως δομική βάση μια τετρακύλινδρη Henderson KJ Streamliner του 1929.

Η μοτοσυκλέτα του Courtney ήταν λοιπόν αυτή που ενέπνευσε το NMoto studio στις ΗΠΑ (Φλόριντα), για να δημιουργήσει το kit «Golden Age», ένα κοστούμι «κομμένο και ραμμένο» για το BMW C400X του σήμερα.

Αριστερά το πριν και δεξιά το μετά. Από ένα κοινό, μοντέρνο σκούτερ σε ένα μοναδικό art deco μικρο-αριστούργημα με την προσθήκη ενός κιτ!

Οι γραμμές είναι σαφώς συγγενικές και η τετρακύλινδρη κατά τον διαμήκη άξονα φιλοσοφία της Henderson ταιριάζει με την GT φιλοσοφία του C400X, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο σχήμα.

Έμπνευση αντλήθηκε και από Art Deco τετράτροχα της εποχής, όπως το BMW 328 Roadster, βάση του οποίου σχεδιάστηκε η μάσκα με τους χαρακτηριστικούς παράλληλους «αεραγωγούς».

BMW 328 Roadster. Η έμπνευση

Πέραν του κοστουμιού που αλλάζει δραστικά την εμφάνιση του scooter, κινητήρας και περιφερειακά παραμένουν ως έχουν, με τη σύγχρονη φύση τους να καλύπτεται εντελώς από την έκταση των πλαστικών.

Η βασική χρωματική επιλογή είναι το μαύρο, ωστόσο η NMoto ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν εκτεταμένες δυνατότητες customizing στον περιορισμένο αριθμό μονάδων που θα παραχθούν, στις οποίες, εκτός από την προσθαφαίρεση στιλιστικών στοιχείων, θα συμπεριλαμβάνεται και το χρώμα, αναλόγως της επιθυμίας των πελατών.

Η διάθεση του kit θα ξεκινήσει από την άνοιξη του 2021, σε τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αν και δεν περιμένουμε να είναι χαμηλή.

Περισσότερες πληροφορίες: nmoto.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ