fbpx

BMW C EVOLUTION: ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Κόπηκαν οι κορδέλες, ξεκίνησε η παραγωγή

 Τελειώσαν τα ψέμματα, απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, για το ηλεκτρικό maxi scooter της BMW, αφού έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της γραμμής παραγωγής και τα πρώτα κομμάτια έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται.

Η BMW Motorrad ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού σκούτερ της, του BMW C evolution. Το scooter κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Βερολίνου-Σπάνταου, στον ίδιο χώρο που πρόσφατα παράχθηκε το 500.000ό (!) GS με κινητήρα μπόξερ.

Tο BMW C evolution θεωρείται η εξέλιξη του είδους και η συνέχιση της οικογένειας των maxi scooter C600 Sport και C650GT.

Σήμερα ξεκινάμε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της BMW Motorrad και είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε οι πρώτοι που λανσάρουν ηλεκτρικά δίτροχα εδώ στο εργοστάσιο του Βερολίνου” δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευαστικής μονάδας, Marc Sielemann.

Η BMW έχει προγραμματίσει να επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2015 στον τομέα της μετακίνησης με ηλεκτρισμό, στοχεύοντας στο να κάνει τα ηλεκτρικά σκούτερ προσιτά, οικονομικά και να βρεθούν μέσα στις επιλογές κάποιου που θέλει να μετακινείται εντός πόλης.

Στο Βερολίνο η BMW Motorrad θα κατασκευάζει τρεις εκδόσεις του C evolution, μια εκ των οποίων θα προορίζεται και για αστυνομική χρήση.

Περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα του εργοστασίου Berlin-Spandau BMW (όπως ονομάζεται) προορίζονται για την παραγωγή του C evolution, το οποίο διαθέτει ξεχωριστή γραμμή συναρμολόγησης.

Με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει, αυτό σημαίνει ότι σύντομα (τον Μάιο περίπου) οι πρώτοι Ευρωπαίοι πελάτες θα μπορούν να δουν τα BMW C evolution στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της εταιρίας, με την τιμή να βρίσκεται κοντά στις 15.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ