fbpx

BMW C 600 SPORT: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΙΑ!

Ένα σκούτερ που κάνει “ίου-ίου”

Δεν είναι πρώτη φορά που αστυνομικά σώματα χρησιμοποιούν σκούτερ, αλλά και η BMW δεν είναι πρώτη φορά που εξοπλίζει με δίτροχα σώματα ασφαλείας, αφού μεγάλο μέρος της φήμης της έχει στηθεί μέσα από μοτοσυκλέτες συνοδείας και αστυνόμευσης, που φορούσαν το σήμα της.


Στα τέλη Νοεμβρίου έγινε η 18η έκθεση Milipol στο Παρίσι, όπου εκτέθησαν οχήματα και εξοπλισμός για ειδική χρήση από τις αρχές.

Η έμπειρη σε τέτοια πράγματα BMW Motorrad, με παράδοση άνω των 85 ετών, ήταν εκεί φυσικά.

Το άσπρο και πράσινο χρώμα προορίζεται για τη γερμανική αστυνομία, την “Πολιτσάι” όπως λέγεται (και όχι πολύ-τσάι, όπως γράφουν κάποιοι…).

Δεν είναι μόνο η γερμανική αστυνομία, αλλά και 150 ακόμα αστυνομίες του κόσμου που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της βαυαρέζικης εταιρίας, λόγω κύρους και αναγνωρισιμότητας του ονόματος.


Πέρα από τα ειδικά εξοπλισμένα δικύλιδρα μπόξερ BMW R 1200 RT, που διαθέτει συνήθως η εταιρία, προσφέρει επίσης BMW F 800 GT, BMW F 700 GS, αλλά και την εξακύλινδρη BMW K 1600 GT (στην ολλανδική αστυνομία).

Τώρα λοιπόν έρχεται κι η σειρά των σκούτερ να βαφτούν στα άσπρα. Ιδού λοιπόν και το BMW C 600 Sport, που παρουσιάστηκε στην Milipol 2013 σε παγκόσμια πρώτη.

Το συγκεκριμένο σκούτερ, σύμφωνα με την εταιρία, προορίζεται για ειδική χρήση στα κέντρα των πόλεων και είναι εφοδιασμένο με διάφορα ειδικά φώτα φάρο και σειρήνες που στηρίζονται πάνω σε καγκελάκια στο κάτω μέρος του φέρινγκ, κομπιούτερ,κ.λπ.

Εκτός από το μοντέλο Sport παρουσιάστηκε κι ένα ακόμα σκούτερ για αστυνομεύσεις, αυτή τη φορά το ηλεκτρικό BMW C Εvolution για πιο “καθαρό”, δίτροχο επιχειρείν.

Να και τα κολπάκια με BMW, όχι με σκούτερ όμως...

Να και τα κολπάκια με BMW, όχι με σκούτερ όμως…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ