fbpx

BINTELLI: ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Έμπνευση… στο copy-paste

Δεν πρόλαβε η κακομοίρα – παγκοσμίως άγνωστη – εταιρία Bintelli να παρουσιάσει τα νέα της, ολόφρεσκα “14άρια” (2014) μοντέλα της και κάτι μας λέει ότι κάποιοι, κάπου εκεί πίσω απ’ τα γραφεία τους ακονίζουν τα μαχαίρια και συμπληρώνουν μηνύσεις.

Εντάξει εδώ που τα λέμε και αυτή η Bintelli δεν φυλάγεται λίγο… Φταίει κι από μέρους της. Το έβαλε το χεράκι της. Προκάλεσε. Προκάλεσε τους αντιπάλους της στον εμπορικό στίβο. Οι άνθρωποι της Piaggio κυρίως, αλλά και της Yamaha πρέπει να έριξαν τα Bintelli-κια τους όταν είδαν τα μοντέλα που παρουσίασε για το 2014, που δεν είναι παρά αντιγραφές.

Aντιγραφή σε μαύρο

Aντιγραφή σε μαύρο

Το μεν Bintelli Valor είναι αντιγραφή παλιάς Vespa και το άλλο, το Havoc 150, αντιγραφή του BW’s 125.

Υπάρχει κι ένα τρίτο σκούτερ, το  Scorch, που ακόμα δεν έχουμε βρει τι αντιγράφει. Ή εκτός κι αν τους αδικούμε και πρόκειται για ολόδικό τους μοντέλο.

Αντιγραφή σε βισινί

Αντιγραφή σε βυσσινί

H εταιρία έχει έδρα στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα των ΗΠΑ (άντε ας το πάρει το ποτάμι, κινέζικα είναι τα σκουτεράκια) και πλάκα-πλάκα καμιά 60αριά ντήλερ πρέπει να έχει μαζέψει μέχρι στιγμής η Bintelli στις ανατολικές και μεσο-ανατολικές πολιτείες της Αμερικής. Καθόλου άσχημα για τα δικά μας μεγέθη, ελάχιστοι όμως για την έκταση και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ.

 Το πρώτο μοντέλο copy-paste είναι το Bintelli Valor 150 που αντιγράφει Vespa 150 της δεκαετίας του ’60, αλλά με αυτόματο, τετράχρονο κινητήρα και κάμποσο χρώμιο πάνω της. Τα λάστιχα με τα λευκά πλαϊνά γεμίζουν το θέμα παρελθόν με περισσότερο μελό. Το Valor αποδίδει 8.4 ίππους και 0,8 kgm ροπής, φοράει και βαλιτσάκι για το κράνος, ενώ κοστίζει μόλις 1,699 δολάρια, δηλαδή 1,250 ευρώ. 

Αντιγραφή σε γαλάζιο

Αντιγραφή σε γαλάζιο

Αντιγραφή σε γαλάζιο

Αντιγραφή σε γαλάζιο

Το έτερο 150άρι ονομάζεται Scorch και φοράει σπορ κουστούμι που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει από που αντεγράφη… Το Scorch 150, θα κάνει κάμποσους αμερικανούς φτωχότερους κατά 1,499 δολάρια -1,100 ευρώ – και σωστά μαντέψατε, το Scorch χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το Valor.

Το τρίτο εργαλείο της εταιρίας είναι το Havoc 150, που αντιγράφει το Yamaha που λέγαμε παραπάνω. Σημειώστε εδώ ότι ακριβώς το ίδιο σκούτερ, με πανομοιώτυπη εμφάνιση κυκλοφορεί κανονικά στις ΗΠΑ από τη Yamaha και ονομάζεται Zuma. Είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι και το Havoc χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το Scorch και το Valor, ε, τελικά ρε παιδιά ναι, έναν κινητήρα βγάζει η εταιρία και τον βάζει παντού.

 

Μη - αποδεδειγμένη - αντιγραφή σε μαύρο

Μη – επιβεβαιωμένη – αντιγραφή σε μαύρο

Μη - αποδεδειγμένη - αντιγραφή σε άσπρο

Μη – επιβεβαιωμένη – αντιγραφή σε άσπρο

Τώρα, πως στις ΗΠΑ, τη χώρα των μηνύσεων – που ο άλλος φταρνίζεται στο δρόμο και κάνει μήνυση στον άνεμο και την κερδίζει! – κυκλοφορούν τέτοια κραυγαλέα αντίγραφα μοντέλων, είναι ένα θέμα που δεν έχουμα καταλάβει ακόμα.

Για να ολοκληρώσουμε τη συσσώρευση άχρηστων πληροφοριών να πούμε ότι το Havoc είναι και αυτό ελαφρώς ακριβό – για αντιγραφή – αφού κοστίζει 1,599 δολάρια, δηλαδή 1,175 ευρώ.
Το τελευταίο βέβαια σας το αφήνουμε για κερασάκι.

Η τρίτη εταιρία που δύναται να μηνύσει την Bintelli δεν είναι άλλη από την Benelli που είναι μάλιστα θυγατρική κινεζικής εταιρίας, όχι μόνο για το όνομα που μοιάζει ηχητικά, αλλά και γιατί έχει χρησιμποποιηθεί η ίδια γραμματοσειρά στο λογότυπο. Θα επανέλθουμε με τα πρακτικά του (ή των) δικαστηρίων… τα οποία – μη νομίζετε δηλαδή – κι εμείς κάπου θα βρούμε να τα αντιγράψουμε. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ