fbpx

BANGKOK MOTOR SHOW 2013: ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΙΓΡΗΣ

Στο δρόμο για την επικράτηση

 Εύκολα μπορεί να πει κάποιος ότι “τι μας νοιάζει εμάς τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Ν. Α. Ασία”, αρκεί να μην ξέρει ότι οι συγκεκριμένες αγορές κρύβουν ένα σημαντικό στοιχείο: το μέλλον των δύο τροχών.

 Τα εργοστάσια που ολοένα ξεφυτρώνουν σε Βιετνάμ, Ταϊλάδη, Ινδία και Κίνα, εκτός της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, Ταϊβάν, κ.λπ. προς το παρόν δείχνουν ότι φτιάχτηκαν για να ικανοποιήσουν τις τοπικές αγορές, με τα εκατομμύρια πωλήσεις δίτροχων η κάθε μια το χρόνο. Σε μια καταναλωτική κοινωνία όμως, που το κέρδος δεν έχει όρια, γίνεται σαφές ότι στόχος δεν είναι μόνο η περιοχή ή η χώρα κατασκευής, αλλά… ο κόσμος.

Honda Zoomer-X 50, εξ ων συνετέθη...

Honda Zoomer-X 50, εξ ων συνετέθη…

Μοντέλα σαν αυτά που περιγράφουμε παραπάνω έχουν γίνει επιτυχημένα και στην ελληνική αγορά. Όπως για παράδειγμα τα ταϊλανδέζικα Honda PCX 125/150, τα κινέζικα Piaggio Fly, τα κινέζικα Honda Vision, όπως επίσης τα SYM Symphony SR, Kymco Agility, κ.λπ.

“Από την Ασία προς τον κόσμο” μοιάζει να είναι το νέο σλόγκαν επέκτασης της αγοράς των σκούτερ και για αυτό τον λόγο η καταγραφή και η παρακολούθηση μιας πολύ μεγάλης έκθεσης σαν το Motor Show της Μπαγκόκ στην Ταϊλάνδη αποκτά αξία. 

Yamaha Mio MX 125

Yamaha Mio MX 125

Στο Bangkok Motor Show στην Ταϊλάνδη, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την αυτοκινητοβιομηχανία όμως, αφού πέρσι η ταϊλανδέζικη αυτοκινητοβιομηχανία παρήγαγε 2,45 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αριθμός που ήταν κατά 68 % (!) αυξημένος σε σχέση με το 2011 – πουλώντας τα 1,43 εκατομμύρια τοπικά.

Yamaha Mio GT Soul 125

Yamaha Mio GT Soul 125

Μεγάλες πωλήσεις σημειώνονται φυσικά και στους δύο τροχούς, αφού από το 2004 και μετά η τοπική αγορά απορροφά κοντά στα 2,0 εκατομμύρια δίτροχα κάθε χρόνο. Εδώ σημειώστε ότι σε αυτή την έντονα βιομηχανικά αναπτυσσόμενη χώρα κυκλοφορούν 17.000.000 δίτροχα στους δρόμους της.

Yamaha Fino 125

Yamaha Fino 125

Suzuki Hayate 125

Suzuki Hayate 125

Ρίχνουμε μια ματιά στα μοντέλα που παρουσιάστηκαν σε αυτή την έκθεση,  ενώ γίνεται σαφές ότι οι κυβισμοί δεν ξεπερνούν προς το παρόν, τα 125 κυβικά. Αναμείνατε στο μέλλον εξελίξεις…

Honda Vision 110 με νέα χρώματα και τροχούς με ακτίνες

Honda Vision 110 με νέα χρώματα και τροχούς με ακτίνες

Ηonda Scoopy 110i

Ηonda Scoopy 110i

Honda και custom-αρισμένα Zoomer -X

Honda και custom-αρισμένα Zoomer -X

Honda PCX μαύρο ματ

Honda PCX μαύρο ματ

Πηγή: Bangkok Motor Show

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ