fbpx

APRILIA SR MOTARD 50, 125: ΡΕΠΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΕΠΛΙΚΑ;

Πρωταθλητής, ποιος πρωταθλητής;

Η Aprilia αποφάσισε να κυκλοφορήσει επετειακά σκουτεράκια SR Motard 50 και 125 σε περιορισμένο αριθμό για να γιορτάσει την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Με τη μόνη διαφορά πως…

Και σε 50άρι και σε 125άρι θα κυκλοφορήσει το επετειακό σκούτερ της Aprilia που βάφτηκε στα χρώματα της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας η οποία τη χρονιά που πέρασε κατάφερε να κερδίσει έναν δύσκολο παγκόσμιο τίτλο Superbike, που παίχτηκε μέχρι το τελευταίο σκέλος του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.

Ο αναβάτης της Aprilia Sylvain Guintoli κατάφερε να κρατήσει με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία πίσω του τον πρωταθλητή 2013 τον Tom Sykes με Kawasaki και να κατακτήσει το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα (κι ένα ακόμα για την πολυνίκη Aprilia).

Aprilia SR Motard SBK (1)

06 ApriliaRacing_Guintoli

Έναν δύσκολα κερδισμένο τίτλο απέκτησε ο Sylvain Guintoli για την Aprilia το ’14 στο παγκόσμιο Superbike

Κι εδώ έρχεται το μεγάλο αστείο. Πάνω στα πολύ όμορφα, σπορτίβικα επετειακά Aprilia SR Motard 50 και 125 δεν υπάρχει το νούμερο του παγκόσμιου πρωταθλητή Guintoli, αλλά του ομόσταυλού του Marco Melandri, o οποίος κοντράρισε έντονα και σχεδόν εμπόδισε τον Guintoli στον τελευταίο αγώνα, στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ακόμα και παρακούοντας τις διαταγές της ομάδας να τερματίσει πίσω του!

08 ApriliaRacing_Guintoli

Νάτος ο πρωταθλητής, ο Guintoli, με το νούμερο 50 στη μοτοσυκλέτα του…

Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι της Aprilia όχι μόνο συγχώρησαν τον Melandri που παραλίγο να στερήσει από την εταιρία τον παγκόσμιο τίτλο του 2014, αλλά τελικά επέλεξαν να βάλουν πάνω στα επετειακά σκούτερ το δικό του νούμερό (το 33) και όχι το νούμερο 50 του Guintoli, που κέρδισε τον σημαντικό τίτλο. Λέτε αυτό να συνέβη γιατί ο Guintoli -παρότι έχει ιταλικό όνομα, στην πραγματικότητα είναι Γάλλος – ενώ ο Melandri είναι Ιταλός;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ