fbpx

2014: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ, ΛΟΓΩ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΒS…

Υποχρεωτικό το ABS, αλλά το πληρώνει ο πελάτης!

H υποχρεωτική τοποθέτηση ABS σε όλα τα σκούτερ και τις μοτοσυκλέτες από το 2014, σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο, είδηση που είχαμε δημοσιεύσει στις 12 Δεκεμβρίου στο SCOOTERNET (διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες ) θα αυξήσει από αρκετά μέχρι πολύ τις τιμές των δίτροχων και αυτό θα επιβαρύνει τον τελικό αγοραστή, δηλαδή εμάς.

Kάτι τέτοια σκίτσα βλέπουν οι ευρωβουλευτές και ετοιμάζονται για υποχρεωτικά ABS

Το Ευρωκοινοβούλιο θα εφαρμόσει από το ’14 υποχρεωτικά το μέτρο σε όλα τα σκούτερ και τις μοτοσυκλέτες που θα έχουν κυβισμό άνω των 125 κυβικών εκατοστών, με στόχο την μείωση της θνησιμότητας από ατυχήματα και την μεγαλύτερη ασφάλεια των αναβατών. Η συζήτηση όμως περιστρέφεται πρόσφατα έντονα και για τα 125άρια , με την “Ένωση Ευρωπαίων κατασκευαστών” (ACEM) να προτείνει στις Βρυξέλλες να ανακοινώσουν στο κοινό την αλήθεια: οτι δηλαδή οι καταναλωτές ακόμα και του μικρού κυβισμού σκούτερ θα πρέπει να πληρώνουν το “καπέλο” από 400 μέχρι 1.000 ευρώ παραπάνω στην τελική τιμή, για να μπαίνει το υποχρεωτικό ABS!
Δεν μας φτάνουν, με λίγα λόγια, τα “τοπικά χαράτσια” θα έχουμε και “Βρυξελλίωτικα”…

( Άποψή μας είναι ότι το ABS – το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος στα φρένα – είναι καλό και χρήσιμο, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δύσκολα αντικαθιστά την εμπειρία, τις ικανότητες και τις γνώσεις ενός αναβάτη. Δηλαδή η ύπαρξή του δεν κάνει αυτόματα έναν αναβάτη “ασφαλέστερο”).