fbpx

ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΚΙΟ 2011: HONDA

Με το βλέμμα στραμμένο στον ηλεκτρισμό

Η Ηonda έδωσε στη δημοσιότητα τα δυο πρωτότυπα μοντέλα που θα παρουσιάσει στο 42ο Tokyo Motor Show 2011, το οποίο θα πραγματοποιηθεί… στο Τόκιο φυσικά, από 3 μέχρι 11 Δεκεμβρίου.

Με το σλόγκαν “Τι είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να αισθάνεται καλά;” η Honda θα προτείνει πρωτότυπους τρόπους για μετακίνηση, που θα ενσαρκώνουν το όραμα της εταιρίας. Θα εκτεθούν δίτροχα και τρίτροχα μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρουν εύκολη και διασκεδαστική μετακίνηση στις πόλεις του μέλλοντος, μεταφορικά μέσα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, που σαν σκοπό έχουν παράλληλα να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και να δώσουν στον άνθρωπο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, μαζί με την ευχαρίστηση της οδήγησης.

Honda Motor Compo

Αφαιρούμενη είναι η "καρδιά", μπαταρία, πηγή ενέργειας του Motor Compo

Το Honda MOTOR COMPO είναι ένα μικρών διαστάσεων σκουτεράκι (μας αιφνιδίασε και πάλι η Honda, αφού εμείς στο SCOOTERNET υποθέταμε ότι το “σκουτεράκι-για το πορτμπαγκάζ” θα έχει διαφορετική εμφάνιση (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη δημοσίευση) με ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει εύκολη μετακίνηση και όχι μόνον. Το Ηοnda Motor Compo (Motocompo λεγόταν το παλιό), το οποίο μοιάζει με διαστημικό κασετόφωνο περισσότερο, παρά με σκούτερ, έχει διπλή λειτουργία, αφού όταν δεν το οδηγάτε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη μπαταρία του – που αφαιρείται – σαν πηγή ενέργειας!

Honda E-Canopy

Το Honda E-CANOPY είναι ένα αθόρυβο και άνετο σκούτερ, επόμενης γενιάς που κινείται με ηλεκτρισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, καθημερινή μετακίνηση, αλλά και σαν όχημα delivery με την προσθήκη ενός ειδικού κουτιού στο πίσω του μέρος.

(Σημ. Ντελιβεράς με παπί χωρίς ανοιχτή εξάτμιση, που αντ’ αυτού χρησιμοποιεί αθόρυβο, ηλεκτρικό τρίτροχο, είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε και στην Ελλάδα…)