fbpx

ΡΕΚΟΡ ΣΟΥΖΑΣ: 500 km, σε 13 ώρες!

Ήθελε παραπάνω αλλά δεν μπόρεσε…

Έπεσαν τα ρεκόρ και οι πίνακες, πέσαν σαγόνια και κατεστημένα. Η μεγαλύτερη σε μήκος και χρόνο σούζα στον κόσμο ανήκει πλέον στον γιαπωνέζο Masaru Abe που διήνυσε 500 χιλιόμετρα σε 13 ώρες πάνω στον πίσω τροχό ενός μικρού σκούτερ!

Ο 33χρονος Ιάπωνας κασκαντέρ Masaru Abe πέτυχε πριν από λίγες μέρες ένα νέο, πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ: 500 χιλιόμετρα πάνω στον πίσω τροχό του σκούτερ του με τον μπροστινό τροχό να κοιτάει τον ουρανό. Επί 500 χιλιόμετρα.

Αυτό το εκπληκτικό ρεκόρ του έγινε με ένα ειδικά μετασκευασμένο για την περίσταση Yamaha Jog 125, έτσι ώστε να επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός του με καύσιμο, χωρίς να κατεβαίνει ο μπροστινός τροχός στην άσφαλτο.

Το ρεκόρ έγινε σε μια οβάλ, ασφάλτινη πίστα Auto Race (που είναι ένα μοναδικό, ιδιαίτερο γιαπωνέζικο άθλημα με μοτοσυκλέτες, δείτε εδώ) σε πίστα στο Kawaguchi κοντά στην πόλη Saitama της Ιαπωνίας.

Τα 500,53 χιλιόμετρα σούζας του Abe είναι ένα απόλυτο, αδιανόητο ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ σούζας είχε γίνει το 1991 από τον συμπατριώτη του Yasuyuki Kudo (331 km), ο οποίος εκείνη την εποχή είχε την ίδια ηλικία με τον Masaru (33 ετών).

Ο Abe πάντως δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχαριστημένος, αφού δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του που ήταν… 600 χιλιόμετρα!

Ο προσωπικός στόχος του δεν επιτεύχθηκε γιατί λίγες ώρες αφού ξεκίνησε αντιμετώπισε πόνους στην πλάτη του και έπρεπε να καταφύγει σε παυσίπονα έτσι ώστε να συνεχίσει.

Μετά το πρώτο 8ωρο, το παγκόσμιο ρεκόρ των 300 χιλιομέτρων είχε καταριφθεί, όμως ο αναβάτης συνέχισε για 5 ακόμα ώρες!

Κι έτσι μετά από 13 ώρες, με τον Masaru Abe να έχει πλέον πολύ ισχυρούς πόνους στην πλάτη, αποφάσισε να ακουμπήσει τον μπροστινό του τροχό στην άσφαλτο και να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε με μέση ταχύτητα περίπου 40 km/h και κάποιες στιγμές με ανέμους να τον δυσκολεύουν.


Τι είπε ο Masaru Abe όμως μετά το ρεκόρ: “Δεν ήθελα απλά να καταρίψω ένα ρεκόρ, αλλά να πετύχω κάτι που θα αφήνει τους ανθρώπους άφωνους. Όμως δεν είχα ποτέ αισθανθεί περισσότερο πόνο στη ζωή μου, ενώ και τα δύο μου χέρια είχαν χάσει κάθε αίσθηση. Όλα μπροστά μου ήταν θολά”

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το βίντεο της Red Bull, που ήταν και χορηγός, το οποίο θα δημοσιεύσουμε. Ο Βασιλιάς της Σούζας λοιπόν ζει στην Ιαπωνία. Τελεία και παύλα (προς το παρόν…)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ