fbpx

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ: ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

Άντε με το καλό και σε σκούτερ…

Είμαστε σίγουροι πως θα συμβεί. Απλά πρέπει να περιμένουμε λίγο. Σύντομα, στο άμεσο ή στο μακρύτερο μέλλον πιστεύουμε ότι θα παρουσιαστεί και σκούτερ… που θα είναι φουσκωτό.
Το BlowCar που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το πρώτο φουσκωτό αυτοκίνητο στον κόσμο. Παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης Motor Show 2011, που γίνεται αυτές τις μέρες στην πόλη της Μπολόνια στην Ιταλία. Είναι ένα μίνι αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί κέλυφος διαστημικής τεχνολογίας, που εκτός από την ασφάλεια που προσφέρει, είναι και ελαφρύ, στοιχείο που ευνοεί την κατανάλωση καυσίμου.


Το project είναι έργο του αρχιτέκτονα Dario Di Camillo από την Πεσκάρα και είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτή η τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία, που η οποία εφαρμόζεται σήμερα στα αλεξίπτωτα αεροσκαφών και σε κατασκευές διαστημικών δορυφόρων.
Εκτός του βάρους και της μειωμένης κατανάλωσης μια τέτοια κατασκευή έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση σύγκρουσης, αφού το χτύπημα αποσβένεται περισσότερο σε σχέση με μια αντίστοιχη κατασκευή από πλαστικό ή μέταλλο.Φανταστείτε ότι οι επιφάνειες του Blow Car υποχωρούν ακόμα και με πίεση του χεριού.
Το BlowCar θα διατεθεί στην αγορά τον Δεκέμβριο του 2012 και μπορούμε να φανταστούμε το πόσο χρήσιμο θα ήταν πάνω σε ένα σκούτερ, ειδικά από άποψη ασφάλειας για τον αναβάτη, σε περίπτωση σύγκρουσης. Για να δούμε θα βγει αληθινή η πρόβλεψή μας…