fbpx

ΝΕΑ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ GILERA, Η PIAGGIO;

Μίκρυνε επικίνδυνα η γκάμα της ιστορικής φίρμας

Μια περίεργη είδηση δημοσιεύτηκε σε δημοφιλές ηλεκτρονικό περιοδικό στην Ιταλία, για τις προθέσεις της Piaggio, όσον αφορά στη Gilera. Ότι δηλαδή το Group Piaggio προχωράει προς την συρρίκνωση και ίσως την παύση του ονόματος της ιστορικής ιταλικής φίρμας.

Αφορμή έδωσαν οι δύο απανωτές, πρόσφατες κινήσεις της Piaggio, που απέσπασε από την γκάμα της Gilera δύο δημοφιλή μοντέλα, το Gilera Nexus 300 και το μεγαλύτερο και ισχυρότερο σκούτερ στον κόσμο το Gilera GP 800, για να τα χαρίσει – με αλλαγές στην εμφάνιση – στην Aprilia. Έτσι τα παραπάνω μετονομάστηκαν σε Aprilia SR Max και Aprilia SRV 850, αφήνοντας στη γκάμα της Gilera μόνο τα: Stalker 50, Stalker Naked, τα τρια Runner 50, 125, 200, το τριών τροχών Fuoco 500 (το οποίο στην Αμερική κυκλοφορεί σαν Piaggio) και το Nexus 500.

Gilera Runner ST 200: Από τα λίγα που έμειναν στη Gilera...

H Gilera είναι από τις παλαιότερες και ιστορικότερες εταιρίες στην Ευρώπη και τον κόσμο, ιδρύθηκε το 1909 στο Arcore και πέρασε στην ιδιοκτησία της Piaggio το 1969. Το 1993, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες κόσμου, δημοσιογράφων και εργαζομένων η Piaggio έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο του Arcore και σταμάτησε δια παντός την παραγωγή μοτοσυκλετών με το όνομα της Gilera. Από τότε μέχρι σήμερα η Piaggio συνέδεε πάντοτε την φίρμα με τα σκούτερ και μόνο. Τίτλοι τέλους για την 102 ετών ιταλική εταιρία;

Ελπίζουμε και ευχόμαστε πως όχι…

Gilera Nordwest 600: Tέτοιες υπέροχες μοτοσυκλέτες έφτιαχνε η Gilera πριν το 1993