fbpx

ΝΕΑ: ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΕ “ΛΑΔΩΜΑ”

Θες δίπλωμα; Θα πλερώσεις…

Ας υποθέσουμε πηγαίνετε σε μια σχολή οδήγησης για να βγάλετε δίπλωμα για σκούτερ και ενημερώνεστε για το πόσο στοιχίζει. Σας δίνουν μια τιμή, ας πούμε 600 ευρώ, που αφορούν σε 10 πρακτικά μαθήματα 45 λεπτών και άλλα 10 θεωρητικών μαθημάτων. Κάνετε τους υπολογισμούς σας, τα κουμάντα σας, μαζεύετε τα χρήματα, μια ωραία μέρα πηγαίνετε στη σχολή “μαθαίνετε” αυτά που πρέπει να μάθετε και είστε έτοιμοι για την πρακτική εξέταση, την φοβερή και τρομερή “οδήγηση”. Λίγο πριν την μεγάλη μέρα έρχεται ο “δάσκαλος” και σας λέει τα κακά νέα, ότι δήθεν: ο εξεταστής που σας έτυχε είναι “στραβόξυλο” και θα σας κόψει σίγουρα, άρα καλό είναι να του δίνατε ένα “χαρτζιλίκι”. Το “έκτακτο-απρόσμενο” χαράτσι φτάνει συνήθως γύρω στα 200 ευρώ. Το ποσό του λαδώματος μπορεί να είναι και μεγαλύτερο, αν ας πούμε ο εξεταζόμενος έχει κοπεί δυο-τρείς φορές. Καλά το καταλάβατε, το “παρακράτος-μέσα στο κράτος”, συσκευασία “δύο σε ένα”, ζει και βασιλεύει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το κεφάλι και να το πληρώσετε. Γιατί όχι εξ’ άλλου; Στο φινάλε το έχουν κάνει – και θα το κάνουν και στο μέλλον – χιλιάδες Έλληνες όπως εσείς. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς “Ο Πασάς και ο Ραγιάς”, πάντα σε ελληνική έκδοση.

Χαρούμενα παιδιά που παίρνουν δίκαια και τίμια το δίπλωμά τους... στο εξωτερικό βεβαίως

Άντε τώρα να πάμε στην “είδηση” – λες και ήταν κάτι νέο που δεν ξέραμε… Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” αναφέρεται σε ρεπορτάζ ότι: “Κύκλωμα το οποίο εξέδιδε άδειες οδήγησης σε άτομα που δεν είχαν πάει καν να παρευρεθούν στις εξετάσεις, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Συμμετείχαν 7 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο ιατροί και τρεις υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας Συγκοινωνιών, από τους οποίους ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί” (διαβάστε την πλήρη είδηση ΕΔΩ). Εκτός από τους 86 υποψήφιους-υποψήφιες οδηγούς που πήραν το δίπλωμα “ταχυδρομικά-στο σπίτι”, έπειτα από έρευνες αποκαλύφθηκε ότι 102 φάκελοι ακόμα έλειπαν από το αρχείο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Αυτά είναι κυκλώματα κυρίες και κύριοι, όχι μία και δύο σχολές είχαν εμπλακεί… αλλά επτά, που έστελναν τα διπλώματα στο σπίτι του “πελάτη”. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι άσχετοι οδηγοί πάνε να μας σκοτώσουν κάθε μέρα στο δρόμο. Όσο δε για το παλιό, καλό, classic “Νύχτα πήρες το δίπλωμα;”, άνετα μπορούμε να το αλλάξουμε σε “Σπίτι το πήρες το δίπλωμα;”