fbpx

ΜΟΤΟPARKELEC: ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΖΕΙ

Mια πρίζα που είναι και κλειδαριά

 Το πιθανότερο είναι το μέλλον μας – αργά ή γρήγορα – να είναι ηλεκτρικό. Με τα ηλεκτρικά σκουτεράκια να είναι ακόμα πιο χρήσιμα από αυτά που γνωρίζουμε γιατί εκτός των άλλων είναι ήσυχα, καθαρά και εύχρηστα.

 Όμως το πρόβλημα της φόρτισης παραμένει, καθώς και της ασφάλισης του σκούτερ κατά τη διάρκεια της φόρτισης των μπαταριών του. Στο Παρίσι λοιπόν η εταιρία Motoparkelec, παρουσίασε ένα ενδιαφέρον project που δείχνει να λύνει τα παραπάνω προβλήματα με μια κίνηση, αφού στον “σταθμό φόρτισης” ο μπροστινός τροχός κλειδώνει (αφού στηθεί στο στάντ πρώτα) και ενεργοποιείται συναγερμός. Τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν κάνοντας τη ζωή του ηλεκτρο-σκουτερίστα (ή μήπως “σκουτερίστα στην πρίζα;”) αφού θα πληρώνει μόνο το κόστος της θέσης πάρκινγκ ή της φόρτισης.

Μια πιο προχωρημένη ιδέα μιλάει για τη δημιουργία δικτύου σταθμών φόρτισης που θα δίνει τη δυνατότητα χρήσης και ενοικίασης του σκούτερ από τον ένα σταθμό μέχρι τον άλλο, όπως συνηθίζεται να γίνεται σήμερα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή πόλεις με τα ποδήλατα. Με λίγα ευρώ ο κάτοικος, ο επισκέπτης ή ακόμα και ο τουρίστας θα μπορεί να τριγυρνάει στην πόλη πάνω σε ένα ηλεκτρικό σκουτεράκι, που δεν μολύνει, δεν κάνει θόρυβο, δεν ενοχλεί, μπαίνει σε δακτυλίους, στα – απαγορευμένα για άλλα οχήματα – κέντρα των πόλεων, τους πεζόδρομους κ.λπ.

ΠΗΓΗ: www.motoparkelec.fr, www.FrankMange.com