fbpx

ΜΙΛΑΝΟ EICMA: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΤΕΡ

Για να δούμε… τι θα δούμε;

 “Είμαστε έτοιμοι;”, “Μάλιστα καπετάνιε, είμαστε έτοιμοι!”. Το μεγαλύτερο σαλόνι σκούτερ και μοτοσυκλέτας της χρονιάς που ονομάζεται EICMA, είναι έτοιμο να υποδεχθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας εκατοντάδες δημοσιογράφους, εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και πολλές χιλιάδες κόσμου από τις 5 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Ήρθε η ώρα για τις εταιρίες που κατασκευάζουν σκούτερ να αποκαλύψουν τα χαρτιά τους, τα όπλα με τα τα οποία θα πορευτούν μελλοντικά στον πόλεμο της αγοράς. Μπορεί μάλιστα και να ανοίγουν τα χαρτιά τους μακροπρόθεσμα, αφού οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και μεγάλες εταιρίες παρουσίαζουν μοντέλα που μετατίθενται για τον επόμενο και τομ μεθεπόμενο χρόνο.

"Οι μοτοσυκλετιστές άλλαξαν", αυτό είναι το φετινό σλόγκαν της EICMA

“Οι μοτοσυκλετιστές άλλαξαν”, αυτό είναι το φετινό σλόγκαν της EICMA

Είναι η 71η φορά που γίνεται το διεθνές σαλόνι σκούτερ και μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο και φέτος θα διαρκέσει από τις 5 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου σε μεγάλο εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ, τιμή που έχει μείνει σταθερή για 8 χρόνια, κι εκτός από την έκθεση με πολλές εκατοντάδες περίπτερα, στην περιφέρεια της έκθεσης πραγματοποιούνται πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Όλες οι εταιρίες συμμετέχουν στην EICMA του Μιλάνο και ο αριθμός των εκθετών ξεπερνάει τους 1.000. Τριανταπέντε χώρες εκπροσωπούνται, με αποστολές από ΗΠΑ, Κίνα, Ταϊβάν και Μ. Βρετανία που θα καταλάβουν έναν μεγάλο χώρο η καθεμιά, επιδεικνύοντας τα προϊόντα τους.

“4 ψυχές, 4 πνεύματα”, με αυτό το σλόγκαν μας καλωσορίζει η Yamaha στα μοντέλα του 2014. Αναμένουμε εκπλήξεις

Ένα φημισμένο ράλι με κλασικές μοτοσυκλέτες, το Rosa d’inverno, θα τερματίσει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην έκθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που κλείνει φέτος τα 99 της χρόνια – από την πρώτη της φορά που διοργανώθηκε – θα υπάρχει μόνιμη ποικίλη δραστηριότητα στον χώρο Moto Live, όπου θα γίνει η στέψη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Supercross.

Εκεί γύρω οι θεατές θα παρακολουθήσουν διεθνή αγώνα με τετράτροχα, Quad, τον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος Supercross, και έναν αγώνα Supermotard.

Ένας ειδικός χώρος είναι αφιερωμένος στις custom κατασκευές που τώρα τελευταία ολοένα κερδίζουν έδαφος ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί το International Custom Bike Show σε μορφή καλλιστείων “φτιαγμένων”- μετασκευασμένων μοτοσυκλετών.

Ένας συγκεκριμένος χώρος μέσα σε ακόμα αίθουσα είναι αφιερωμένος στην εναλλακτική κίνηση και ονομάζεται “The Green Planet”. Η “οικολογική” αυτή έκθεση δημιουργείται για 5η φορά και αφορά στα ηλεκτρικά και εναλλακτικά κινούμενα δίτροχα και φυσικά δεκάδες σκούτερ. Παράλληλα θα υπάρχει και δυνατότητα δοκιμής σκούτερ και μοτοσυκλετών σε ελεγχόμενους χώρους.

Με τα πληκτρολόγια να είναι έτοιμα να πάρουν φωτιά (ελπίζουμε να υπάρχουν και αξιόλογες ειδήσεις τουλάχιστον) ετοιμαζόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας για να παρουσιάσουμε τις καινοτομίες και τα νέα μοντέλα της χρονιάς, αλλά και τις τάσεις και τις τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν στο μέλλον. Τα λέμε πολύ σύντομα… σε απευθείας μετάδοση, για αυτό μείνετε συντονισμένοι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ