fbpx

ΚΟΚΚΙΝΟΙ TAYΡΟΙ, ΒΕΣΠΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΕΤΕΣ…

RED BULL LINGOTTO SPECIAL

Εκατόν πενήντα κλασικά scooter, συγκεκριμένα Vespa και Lambretta ενεπλάκησαν σε έναν “αγώνα” που είχε να κάνει με την “ευρηματικότητα και την ταχύτητα”, μέσα στο παλιό εργοστάσιο της FIAT στο Τορίνο. Την Κυριακή 25 Σεπτέμβριο που μας πέρασε, μια γιορτή στήθηκε στο προάστιο του Lingotto της ιταλικής πόλης, που διοργάνωσε η Red Bull.

Η γραφική και ιστορική τοποθεσία του παλιού γραφικού εργοστασίου της FIAT (πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες) γέμισε συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος σε τρεις διαφορετικές δοκιμασίες, δύο αφορούσαν στη δημιουργικότητα και μία την ταχύτητα των scooter τους.

Η πρώτη δοκιμασία είχε να κάνει με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του καθενός “αγωνιζόμενου” στο βάψιμο, τη βελτίωση του σκούτερ, τα αξεσουάρ και τη συνολική εικόνα του σκούτερ του. Η δεύτερη ήταν ένας αγώνας regularity (ορισμένος χρόνος, συγκεκριμένη μέση ωριαία ταχύτητα) ανηφορίζοντας από τη βάση του κτιρίου, μέχρι την ταράτσα του, πάνω στην κλασική ελικοειδή διαδρομή του ιστορικού βιομηχανικού κτιρίου. Η τρίτη δοκιμασία γινόταν στην επικλινή πίστα δοκιμών της FIAT στην ταράτσα του εργοστασίου.

Η ολοκλήρωση των τριών δοκιμασιών βρήκε νικητή του Red Bull Special Lingotto τους Giacomo Tiberti, την Maddalena Saetta, και τον Francesco Ceo.

Το ειδικό βραβείο “Italian Style” δημιουργικότητας και στυλ πήγε στον Andrea Revel, με την πολύχρωμη Βέσπα του, με αναφορές στη δεκαετία του ’60.

Φωτογραφίες : Damiano Levati / © Red Bull Content Pool