fbpx

ΚΑΝΑΔΑΣ: ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΟΥΤΕΡ

Το “δραστήριο” υπουργείο

Το Υπουργείο Μεταφορών του Καναδά δείχνει σημαντική δραστηριότητα εδώ και χρόνια, αλλά τον τελευταίο καιρό κάνει ανακοινώσεις που αφορούν και στα σκούτερ. Πρόσφατα λοιπόν ανακοίνωσε τη δεύτερη ανάκληση σε διάστημα 2 μηνών. Μετά την BMW, σειρά είχε η Yamaha.

Η κινητηκότητα του Υπουργείου Μεταφορών του Καναδά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εντονότατη, ειδικά αν ρίξει κάποιος μια ματιά στη λίστα των δίτροχων που έχουν ανακληθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Σου δίνεται η εντύπωση πως δεν υπάρχει μοντέλο που δεν έχει ανακληθεί, τόσα πολλά είναι τα μοντέλα! Μακριές λίστες από Suzuki, Κawasaki, ΚΤΜ, Harley-Davidson, αλλά και Ducati μπορεί να βρει κάποιος στη βάση δεδομένων που είναι ελεύθερη για το κοινό.

BMW C600 Sport: η ανάκληση έγινε για τα μπροστινά-πλαϊνά καπάκια (γκρι χρώματος στην φωτογραφία)

BMW C600 Sport: η ανάκληση έγινε για τα μπροστινά-πλαϊνά καπάκια (γκρι χρώματος στην φωτογραφία)

Μέσα σε αυτή τη λίστα, λίγο καιρό πριν, βρέθηκε το νέο σκούτερ της BMW, το C 600 Sport για αλλαγή των βάσεων και της στερέωσης των πλαϊνών καπακιών του κατώτερου-εμπρόσθιου τμήματος του φέρινγκ, τα οποία μπορούσαν να αποκολληθούν (λυθούν από τη στήριξή τους) σε υψηλότερες ταχύτητες, άνω των 150 χ.α.ω.

Η ανάκληση αναφερόταν μόνο στο Sport μοντέλο, αφού το έτερο σκούτερ της BMW, το C650 GT, διαθέτει διαφορετική σχεδίαση πλαστικών.

Υamaha BW's 125: Η καναδέζικη ανάκληση μιλάει για τρόμπα βενζίνης

Υamaha BW’s 125: Η καναδέζικη ανάκληση μιλάει για τρόμπα βενζίνης

Τελευταία ανάκληση που ίσως μας αφορά – αν και δεν έχει υπάρξει ακόμα ανακοίνωση για την Ευρώπη – στο Yamaha BW’s 125, το οποίο στην Αμερική ονομάζεται YW125 ή Zuma 125.

Η ανακοίνωση του καναδέζικου υπουργείου αναφέρεται σε 8.700 σκούτερ που έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι τον Απρίλιου του 2009, στα οποία απαιτείται έλεγχος στην τρόμπα καυσίμου, που μπορεί να εμφανίσει δυσλειτουργία στη λειτουργία της, οδηγώντας στη διακοπή παροχή βενζίνης και σβήσιμο του κινητήρα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ