fbpx

ΙΤΑΛΙΑ: Vespa Elettrica οι Καραμπινιέροι

Για πρώτη φορά “ηλεκτρικοί” Carabinieri

To πρώτο βήμα του Σώματος προς την ηλεκτροκίνηση γίνεται με εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δύο σκούτερ Vespa Elettrica είναι πλέον στην κατοχή της Σχολής των Carabinieri στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Τα δίτροχα θα χρησιμοποιούνται κυρίως για να μετακινούνται υπαξιωματικοί γύρω από τους στρατώνες, οι οποίοι φιλοξενούν 1.700 φοιτητές.

Πέρα από τη σχολή των Καραμπινιέρων, οι ηλεκτρικές Vespa θα χρησιμοποιούνται και σε μετακινήσεις μέσα στην πόλη της Φλωρεντίας, η οποία “προτιμά τα ηλεκτρικά” δίτροχα, αντιμετωπίζοντας μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα με τα αυτοκίνητα, το παρκάρισμα, τα μποτιλιρίσματα, κ.λπ. Επίσης τα ηλεκτρικά είναι ιδανικά για γύρω και μέσα στην ιστορική πόλη, αφού στην πραγματικότητα είναι φιλικά – εκτός από το περιβάλλον και – προς τους τουρίστες, μιας και είναι αθόρυβα.

Η Vespa Elettrica είναι η πρώτη ηλεκτρική Vespa που έφτιαξε ποτέ η Piaggio, βγήκε πρόσφατα στην παραγωγή και διαθέτει οθόνη 4,3 ιντσών για τον αναβάτη η οποία αλληλεπιδρά με το smartphone του. Είναι η πρώτη φορά που οι Καραμπινιέροι χρησιμοποιούν ηλεκτροκίνητα δίκυκλα και αυτά είναι βαμμένα στο χαρακτηριστικό μπλε και κόκκινο χρώμα που χρησιμοποιεί το Σώμα.


Η Vespa Elettrica είναι η πρώτη επαφή των Καραμπινιέρων με δίτροχα “μηδενικών ρύπων” και όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, τα σκούτερ χρησιμοποιούνται προς το παρόν από το στρατιωτικό προσωπικό της σχολής, αλλά εάν χρειαστεί οι δυο Vespa Elettrica θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για περιπολία στο κέντρο της Φλωρεντίας. Και οι ιταλοί Καραμπινιέροι λοιπόν κοιτούν με καλό μάτι την ηλεκτροκίνηση…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ