fbpx

Ιταλία 2023: επτά Honda στις 10 κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων!

Με μπόλικη φόρα μπήκε η Honda στην Ιταλία το 2023

Πολύ ευχαριστημένη είναι η Honda με τις πωλήσεις της στην Ιταλία και το εκδηλώνει με το δεύτερο δελτίο τύπου όπου ανακοινώνει ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα επτά (!) μοντέλα της βρίσκονται μέσα στο Top10 των ταξινομήσεων.

Η Honda επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά τις εξαιρετικές πωλήσεις του Ιανουαρίου, τις οποίες επανέλαβε και τον Φεβρουάριο, όπου επτά (!) μοντέλα της βρέθηκαν στο ιταλικό Top 10, ανακοινώνοντας και το αποτέλεσμα του μήνα αλλά και το ετήσιο – μέχρι στιγμής – σύνολο.

Τα αποτελέσματα προκύπτουν από το άθροισμα των εξαιρετικών πωλήσεων τόσο στην κατηγορία των μοτοσυκλετών (Africa Twin, NC750X και το νέο Hornet στην πρώτη δεκάδα των μοτοσυκλετών), όσο και στον τομέα των σκούτερ (5 πρώτες θέσεις και 6 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις των σκούτερ).

HONDA SH350i

Με βάση τα συνολικά δεδομένα, είναι επίσης τα μερίδια αγοράς που δεν αφήνουν αμφιβολίες για την εμπορική απόδοση της ιαπωνικής εταιρίας: 28,3% τον Φεβρουάριο και 28,7% τους πρώτους δύο μήνες, επί του συνόλου της ιταλικής αγοράς.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα πολύ καλά νούμερα που καταγράφηκαν στις δύο κατηγορίες: για τις μοτοσυκλέτες +13,5% τον Φεβρουάριο και +13% συνολικά, ενώ για τα σκούτερ +43,1% τον Φεβρουάριο και +43,5% συνολικά!

Η γκάμα της Honda, εμφανίζεται ικανή να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των απαιτητικών Ιταλών μοτοσυκλετιστών σε πολλές κατηγορίες.

Τον Φεβρουάριο, το Africa Twin 1100 είναι πρώτο μεταξύ των μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλετών με 451 μονάδες, ενώ το Hornet, που μόλις έφτασε στην αγορά , βρίσκεται ήδη στην κορυφή της κατηγορίας των γυμνών μεσαίου κυβισμού, με 166 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Το Honda CB500F πήγε επίσης καλά, πρώτο ανάμεσα στα “entry level για διπλώματα Α2” γυμνά, με 82 κομμάτια τον δεύτερο μήνα του χρόνου, ενώ στα τουριστικά ήταν το NT1100 που, παρά τη μεγαλύτερη ζήτηση που δεν καλύπτεται από την τρέχουσα διαθεσιμότητα, βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατηγορία του το πρώτο δίμηνο του έτους με 147 μονάδες.

Αν εξετάσουμε τώρα την κατηγορία των σκούτερ, οι ταξινομήσεις πάνε στα ύψη. Το πρωτοπόρο δίτροχο με τα υβριδικά χαρακτηριστικά X-ADV, το οποίο η Honda χαρακτηρίζει σαν το «2τροχο SUV», είδε 864 μονάδες να ταξινομούνται τον Φεβρουάριο και συνολικά 1.703 μονάδες το πρώτο δίμηνο του έτους!

Το Honda Forza 750 σημείωσε 291 μονάδες, κι έτσι κατατάχθηκε ψηλά στην κατηγορία του, ενώ τον Φεβρουάριο η Ιταλία είδε τη γκάμα των 350αριών της Honda να καταλαμβάνει ολόκληρο το βάθρο του μεσαίου κυβισμού, με τα SH 350i, Forza 350 και ADV 350 να ταξινομούν 1.919 μονάδες τον Φεβρουάριο και να συγκεντρώνουν μαζί 3.560 μονάδες το πρώτο δίμηνο της χρονιάς!

Θα ήταν παράληψη επίσης να μην αναφέρουμε τα SH125/150i, με 1.485 από αυτά να αγοράζονται μόνο τον Φεβρουάριο και 3.109 να καταγράφονται συνολικά για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Και τα καλύτερα έπονται, όπως δηλώνει η Honda, αφού η ιταλική αγορά περιμένει πως και πως (όπως και η ελληνική) το νέο XL750 Transalp, που ήδη έχει ήδη μεγάλη ζήτηση και θα βρίσκεται στις επίσημες αντιπροσωπείες της Honda από τα τέλη Μαρτίου.

Αργότερα, μέσα στον Απρίλιο, θα καταφθάσει στην αγορά και το νέο ρετρο-scrambler CL500, που θα προσελκύσει, βεβαίως, το δικό του κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ