fbpx

HΟNDA: ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Iσπανία: 2,5 χρόνια -10.000 ασφαλέστεροι αναβάτες

 Το Honda Safety Institute έφτασε πρόσφατα τους 10.000 μαθητές! Σε μόλις δυόμιση χρόνια λειτουργίας το HIS – Honda Safety Institute έφτασε πρόσφατα τους 10.000 εκπαιδευόμενους από αρχάριους, μέχρι επαγγελματίες αναβάτες σκούτερ και μοτοσυκλετών. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, ειδικά από αυτούς που ολοκλήρωσαν τα σεμινάρια, αφού όλοι σχεδόν οι μαθητές δήλωσαν πως θεώρησαν τη δραστηριότα θετική και θα την συστήσουν σε άλλους αναβάτες. 

Oνομάζεται “Honda Institute of Safety” ή “Honda Instituto de Seguridad” στα Ισπανικά ή “Ινστιτούτο Ασφάλειας της Honda”, στα Ελληνικά και είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο που σαν σκοπό έχει την εκπαίδευση των αναβατών δικύκλων στην ασφαλή οδήγηση.

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη, πάνω στα πρότυπα αντίστοιχων κέντρων ανά τον κόσμο, που υπήρχαν στην Ασία και την Νότια Αμερική. Βρίσκεται στην Santa Perpètua de Mogoda, κοντά στην Βαρκελώνη και είναι το 36ό κέντρο HIS στον κόσμο.


Το HIS έχει έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων και το εντυπωσιακό κεντρικό κτίριο διαθέτει αίθουσες θεωρητικής διδασκαλίας και στατικής εκπαίδευσης. Για την πρακτική εξάσκηση υπάρχουν τρεις πίστες: μια ασφάλτινη, μια διαφορετικές επιφάνειες πρόσφυσης για εξάσκηση στο φρενάρισμα και μια χωμάτινη. Οι εγκαταστάσεις είναι φτιαγμένες για να φιλοξενούν πολλές χιλιάδες εκπαιδευόμενων κάθε χρόνο και στοίχισαν για να ολοκληρωθούν 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα του HIS επικεντρώνεται σε τρια επίπεδα ασφάλειας: ενεργητική, παθητική και προληπτική. Το HIS προσφέρει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση με έμπειρους εκπαιδευτές από το Honda Riding School, μιαν οργάνωση που έχει εικοσαετή πείρα στο αντικείμενο και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 180.000 αναβάτες μέχρι σήμερα.
Τα προγράμματα του κέντρου είναι επτά διαφορετικά και περιλαμβάνουν πρόγραμμα για παιδιά, σεμινάρια για οδική ασφάλεια και οδήγηση παθητικής ασφάλειας, πρόγραμμα για επαγγελματίες αναβάτες μοτοσυκλέτας, κ.λπ.


Οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του HIS συνδυάζονται με μια ποικιλία προγραμμάτων προσφέροντας τον συμμετέχοντα μεγάλα οφέλη. Ευθυγραμμισμένες με την φιλοσοφία της Honda, είναι και οι τιμές συμμετοχής, αφού είναι λογικές, προσφέροντας τα προγράμματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, κοστίζοντας ανάμεσα σε 80- 115 ευρώ, με μοτοσυκλέτα και εξοπλισμό ασφαλείας να προσφέρεται από το κέντρο ΗΙS.

To HIS προσφέρει μάλιστα δωρεάν εκπαίδευση και μεταφορά σε ομάδες μαθητών του Γυμνασίου ηλικίας 14 μέχρι 16 ετών – αφού στην Ισπανία μπορείς να οδηγείς 50άρι από τα 14 χρόνια και στα 16 μπορείς να οδηγείς μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες – δραστηριότητα που αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους νέους αναβάτες να οδηγούν με ασφάλεια.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει μαθήματα ελέγχου της μοτοσυκλέτας ή του δίτροχου, δραστηριότητες στην χωμάτινη πίστα και χρήση των simulator, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν ένα Εγχειρίδιο Βασικών Τεχνικών Οδήγησης σε βιβλίο και DVD.

To πρόγραμμα εκπαίδευσης αναβατών της Honda ξεκίνησε το 1970 στην Ιαπωνία και το 1992 η Montesa Honda, η θυγατρική εταιρία της Honda στην Ισπανία (που ιδρύθηκε το 1982 και κατασκευάζει μοτοσυκλέτες στην Ισπανία), ξεκίνησε προγράμματα ασφαλούς οδήγησης.Μίλησε κάποιος για σύγκριση της Ελλάδας με την Ισπανία; Πως το λένε να δεις αυτό… “έτη φωτός πίσω”;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ