fbpx

ΓΑΛΛΙΑ: Μπόνους 2.400 ευρώ για ηλεκτρικό σκούτερ

Μια Ελληνίδα στο Παρίσι

Με τους Γάλλους επιχειρηματίες να επιχορηγούνται για την αγορά επαγγελματικού ηλεκτρικού σκούτερ, η εταιρία Eccity – που φτιάχνει ηλεκτρικά σκούτερ βασισμένα στα ελληνικά Nipponia – βλέπει πωλήσεις να έρχονται.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή του Παρισιού είναι ένα σοβαρό πρόβλημα με το Δήμο του Παρισιού να δοκιμάζει διάφορους τρόπους (πετυχημένους και όχι) για να μειώσει την κίνηση οχημάτων… εκτός από τη βαριά ρύπανση.

Το ίδιο γίνεται και στην περιφέρεια Ile de France. Παρότι τα μπόνους από το κράτος για ηλεκτρικά δίτροχα έχουν μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου – 900 ευρώ το μέγιστο – η περιοχή προσφέρει ακόμα 1.500 ευρώ, αλλά για συγκεκριμένη πρόταση.

Οι τοπικοί άρχοντες του Ile de France αποφάσισαν να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας επιπλέον επιχορήγηση 1.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού δίτροχου, μέχρι 10 kw για επαγγελματική χρήση.

Η προσφορά αυτή μπορεί να συνδυαστεί με κρατική ενίσχυση ύψους 900 ευρώ για δίτροχα άνω των 3 kW.


Εδώ μπαίνουν τα ηλεκτρικά σκούτερ Eccity που είναι από τα δημοφιλέστερα, συναρμολογούνται στη Γαλλία και βασίζονται πάνω στο σκούτερ
Nipponia (ελληνική εταιρία ιδιοκτησίας Αντρέα Γκοργκόλη).

Το Eccity, που έχει επιδόσεις ενός κοινού 125, δεν είναι φθηνό, κοστίζει 7.490 ευρώ, ενώ αν αφαιρεθούν τα 2.400 ευρώ της επιχορήγησης, φτάνουμε στα 5.090 ευρώ.

Ακόμα και για τους Γάλλους είναι πολύ ακριβό σε σύγκριση με τα συμβατικά σκούτερ, που κοστίζουν σχεδόν τη μισή τιμή, αλλά τα χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του είναι αξιοπρεπείς.

Η περιφέρεια Île de France διευκρινίζει ότι οι εταιρίες που θα επιλεχθούν είναι εκείνες που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους.
Καταλάβαμε τι λέμε σε αυτό το άρθρο; Ότι αν η πολιτεία θέλει να προωθήσει μια τάση, μια ιδέα, να προσφέρει λύση, το κάνει. Και όταν πρέπει να δώσει λεφτά, τα δίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ