fbpx

ΑPRILIA ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, 2011

ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ

Ο πρώτος τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2011 πήγε στην Aprilia. Συγκεκριμένα είναι και ο τελευταίος τίτλος που δίνεται στην κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών, αφού από του χρόνου η ιστορική κατηγορία – η οποία διεξάγεται από το 1949 στο πρωτάθλημα – δυστυχώς καταργείται από την διοργανώτρια εταιρία και αντικαταστάται από την Moto3. Mε αυτόν τον παγκόσμιο τίτλο η Αprilia κατακτά τον 46ο παγκόσμιο τίτλο στην αγωνιστική ιστορία της! Στο 13ο γύρο της κατηγορίας 125 κυβικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μoto GP, στην Aragon, νικητής αναδείχθηκε ο Ισπανός αναβάτης Nico Τerol με μιαν Aprilia RSA, χαρίζοντας έτσι στην Aprilia έναν ακόμη παγκόσμιο τίτλο. Αυτή μάλιστα ήταν η όγδοη φετινή του νίκη σε GP, ισχυροποιώντας τη θέση του στη βαθμολογία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών.

Nico Terol, Aprilia 125, χάρισε στην Aprilia τον Παγκ. Τϊτλο κατασκευαστών για το 2011 στα GP 125

Η Aprilia, τέσσερεις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη κατασκευαστών, με 325 βαθμούς και διαφορά 111 βαθμών από τη δεύτερη εταιρία , που ανήκει και αυτή στον Ομίλο Piaggio, την Derbi. Με τη νίκη αυτή η Aprilia επιβεβαιώνει τη φήμη της σαν η πιο νικηφόρος ιταλική και ευρωπαϊκή εταιρία μοτοσυκλετών, με 291 νίκες συνολικά, σε αγώνες Grand Prix (148 στη κατηγορία 125 και 143 στην κατηγορία 250) και 37 τίτλους πρωταθλήματος (19 τίτλους κατασκευαστών και 18 οδηγών).

O Μax Biaggi πρωταθλητής Superbike 2010 και αριστερά το SR 50R

Η Aprilia έχει κατακτήσει συνολικά 46 Παγκόσμια πρωταθλήματα. Πέρα από τους 37 τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωταθλημα Ταχύτητας η εταιρία έχει στη συλλογή της 7 τίτλους Off Road και 2 ακόμα τίτλους Superbike. Η Aprilia κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike το 2010, κατακτώντας και τον τίτλο κατασκευαστών και τον τίτλο οδηγών με τον Max Biaggi.

Ο θρίαμβος στην κατηγορία 125 δεν είναι τυχαίος, αλλά αποτέλεσμα επένδυσης της Aprilia στη συγκεκριμένη κατηγορία νέων οδηγών, δημιουργώντας ένα φυτώριο, ένα πραγματικό σχολείο πρωταθλητών από το οποίο μέσα στα 20 χρόνια της νικηφόρας ιστορίας της έχουν θητεύσει μεγάλα αστέρια της νέας γενιάς πρωταθλητών όπως οι: Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Casey Stoner, Max Biaggi, Loris Capirossi, Marco Simoncelli, Manuel Poggiali, Marco Melandri, κ.α.