fbpx

BERING CHINO JACKET: ΔΟΚΙΜΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διακριτικό και πλήρες

Μετά από έναν πλήρη χειμώνα χρήσης (μισό πέρσι και μισό φέτος) σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις μας από το μπουφάν Bering Chino.

Τα μπουφάν, τα τζάκετ, αυτά τα “πανωφόρια”, πείτε τα όπως θέλετε, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να μας κάνουν τις βόλτες πιο άνετες, απροβλημάτιστες και ασφαλείς. Η επιλογή του “τέλειου” μπουφάν είναι υπόθεση σχεδόν αδύνατη. Όλα εξαρτώνται από τι τι ποσό θα επενδύσει κάποιος. “Όσο περισσότερα χρήματα δώσεις τόσο καλύτερα είναι”, λένε συνήθως, ενώ το ιδανικό είναι να δίνουμε λίγα χρήματα και να παίρνουμε πολλά χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά.

_MLZ8654

_MLZ8656

Πηγαίνεις λοιπόν να αγοράσεις το καινούργιο σου μπουφάν. Αυτό που θα σε συντροφέψει πάνω στο σκούτερ ή τη μοτοσυκλέτα σου για κάμποσα χρόνια. Έχεις ψάξει στο διαδίκτυο και στα μαγαζιά, έχεις μαζέψει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να βρει άνθρωπος. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα λεφτά δεν περισσεύουν σε κανέναν, ψάχνεις και ξαναψάχνεις, αφού το καινούργιο σου μπουφάν θέλεις να σε συντροφεύει με τον καλύτερο τρόπο στις παρακάτω καταστάσεις:

  • Στο κρύο και στις πιο ζεστές μέρες
  • Στη βροχή και στην ξηρασία
  • Πάνω και κάτω από το μηχανάκι
  • Να μην σε βαραίνει όταν το φοράς σαν πολιτικό μπουφάν κάτω από το σκούτερ, ούτε κι όταν το κουβαλάς στο χέρι
  • Να το φοράς και να είναι κομψό και φυσικά…
  • Να σε προστατεύει από τον αέρα και τη βροχή, αλλά και σε περίπτωση πτώσης. Ζητάμε πολλά; Όχι, πως σας ήρθε αυτό;

Η πρώτη επαφή με το Bering Chino ήταν ενδεικτική. Ενώ σαν εξωτερική εμφάνιση δείχνει βαρύ, λόγω της σχεδίασής του και του αυξημένου μήκους του (βλ. τριών τετάρτων) μόλις το πιάσεις στα χέρια σου εντυπωσιάζεσαι από το πόσο ελαφρύ είναι από πλευράς βάρους.

MLZ3599

_MLZ8658

Οπτικά το “κόλπο” είναι ότι οι μεγάλες γκρίζες επιφάνειες μικραίνουν στο μάτι μέσω των μαύρων τμημάτων υφάσματος που είναι και πιο ανθεκτικά στην τριβή. Η ραφές είναι πολύ προσεγμένες, όπως και η σχεδίασή και μόλις το φορέσεις, προσαρμόζοντάς το στον σωματότυπό σου με ρυθμίσεις σε διάφορα τμήματα, συνειδητοποιείς ότι φοράς ένα τζάκετ που δεν είναι τζάκετ, αλλά… γάντι.

Παράλληλα οι κινήσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο ενός σκούτερ ή μιας μοτοσυκλέτας δεν εμποδίζονται. Εδώ βέβαια πρέπει να υπενθυμίσουμε στους αρχάριους ότι ένα μπουφάν μοτοσυκλέτας δεν πρέπει, ούτε είναι σχεδιασμένο, να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση των χεριών σε πλήρη ανάταση… ένα λάθος που κάνουν πολλοί όταν το δοκιμάζουν λέγοντας “δεν μου είναι άνετο, με στενεύει”. Στα δίτροχα όταν χειρίζεσαι το τιμόνι, όλες οι κινήσεις των χεριών γίνονται σε χαμηλό ύψος – σε σχέση με τον κορμό – ή εκτός αν οδηγείτε τσόπερ στιλ της δεκαετίας του ’70 με τιμόνι που φέρνει τα χέρια πάνω από τους ώμους…

_MLZ8666

_MLZ8669

_MLZ8672

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Bering Chino είναι πολλές. Πέρα από τη μαλακή και ζεστή εσωτερική επένδυση που αφαιρείται, το τζάκετ διαθέτει μεμβράνη που “αναπνέει” η οποία αδιαβροχοποιεί το σώμα του αναβάτη σε περίπτωση βροχής. Όταν λέμε “αναπνέει” εννοούμε ότι επιτρέπει την άδηλο αναπνοή, τον ιδρώτα του αναβάτη, να περάσει την μεμβράνη έτσι ώστε να μην γίνεται “παπί από τον ιδρώτα” μέσα από το μπουφάν, ενώ συγχρόνως δεν επιτρέπει το νερό να την διαπεράσει.

Η επένδυση είναι προσθαφαιρούμενη, έχει επένδυση αλουμινίου και διαθέτει θήκες που δέχονται θερμικά επιθέματα Heat Pax, τα οποία όταν τοποθετηθούν (λειτουργούν σαν θερμοφόρες) ζεσταίνοντας το σώμα του αναβάτη. Τα δοκιμάσαμε και λειτουργούν υποδειγματικά, προσφέροντας ζέστη, τη στιγμή που στο περιβάλλον κυριαρχούσε θερμοκρασία κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Στους ώμους και τους αγκώνες υπάρχουν προστατευτικά (με προδιαγραφές CE) που ταιριάζουν στο σχήμα του σώματος, ενώ υπάρχει και προστατευτική πλάτη, τα οποία συνολικά δεν εμποδίζουν τις αναγκαίες κινήσεις που πρέπει να κάνει ο αναβάτης όταν οδηγεί.

_MLZ8660

Οι ρυθμίσεις στα μανίκια είναι δύο, η πρώτη στους καρπούς με φερμουάρ και βέλκρο και η δεύτερη στην περιοχή του μπράτσου, έτσι ώστε να μην “πλέουν” και χτυπούν στον ισχυρό αέρα. Σημειώστε εδώ ότι το κατώτερο τμήμα των μανικιών είναι πεπλατυσμένο, έτσι ώστε να χωράει τα προστατευτικά και να δένει σωστά πάνω στους πήχεις του αναβάτη.

Σύσφιξη υπάρχει και με δυο ζώνες στην περιοχή της μέσης ενώ στα πλάγια και στο κάτω τμήμα του μπουφάν, δυο φερμουάρ επιτρέπουν στον αναβάτη να διαλέξει να είναι ανοικτό ή εφαρμοστό όταν κάθεται, για καλύτερη εφαρμογή ενάντια στον αέρα.

Το σύστημα εξαερισμού του Bering Chino, με σχισμές που αποκαλύπτονται στο στήθος και την πλάτη, μέσω φερμουάρ – δυο μπροστά και δύο πίσω – αφήνουν, αν χρειαστεί, αέρα να φτάσει στο σώμα του αναβάτη, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι πιο ζεστές από τις αναμενόμενες.

_MLZ8662

_MLZ8676

_MLZ8679

Οι χρήσιμες τσέπες δεν περιορίζονται στις εσωτερικές για κινητό και πορτοφόλι, αλλά και στην περιοχή του πήχη του αριστερού μανικιού για χρήση σε διόδια (κέρματα, αποδείξεις, κ.λπ.). Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση με αντίστοιχο παντελόνι και αντακλαστικά τμήματα σε καίρια σημεία.

Έχοντας χρησιμοποιήσει το διακριτικής εμφάνισης Bering Chino για πολλές χειμωνιάτικες βδομάδες σε πλήθος περιπτώσεων και καταστάσεων μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Η αντοχή του στο κρύο και τον αέρα ήταν υποδειγματική, με πολύ καλό σφράγισμα (βλ. εφαρμογή στο σώμα), όλων των οπών, σε μανίκια, λαιμό, στήθος. Η πιο δύσκολη αποστολή που ρίχτηκε στο Bering ήταν μέρες χιονιά, με παγωμένο χιόνι να κολλάει πάνω του, αφού προηγουμένως οι επιφάνειές του είχαν βραχεί. Κι ενώ εξωτερικά έβλεπες ένα μπουφάν που είχε δεχτεί τις αντίξοες συνθήκες, το σώμα του αναβάτη παρέμενε στεγνό και ζεστό, δείχνοντας ότι πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο όπλο στην αντιμετώπιση των χειρότερων καιρικών συνθηκών. Εκεί στα Παρίσια και τις Γαλλίες πρέπει να κάνει κρύο, γιατί οι άνθρωποι της Bering ξέρουν τη δουλειά τους…
Τιμή: €245,00 με ΦΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες: Σπηλιώτης, Θηβών 129 Περιστέρι, 210 5763427 και Καλλιρρόης 47 Αθήνα (No Limits), 210.9219978, www.spiliotis.gr

bering-chino

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ