fbpx

SYM JOYMAX Z 250, 2019: Νέα άποψη στα maxi scooter

 Το “χαρούμενο” maxi scooter

Ένα νέο maxi scooter, με διαστάσεις compact όμως, που φέρνει μια νέα αισθητική γραμμή η οποία παραπέμπει στο “βαρέως τύπου” design και χρησιμοποιεί κινητήρα 250 κυβικών. Είναι το SYM Joymax Z και κοστίζει 3.595€.

Το SYM Joymax Z αναπτύχθηκε γύρω από το διπλό σωληνωτό πλαίσιο της σειράς Cruisym, χρησιμοποιώντας τον εξελιγμένο 4βάλβιδο, υγρόψυκτο, 250άρη κινητήρα της εταιρίας που αποδίδει 21.5 άλογα, με επιδόσεις ικανές να ανταγωνιστούν πολλά 300άρια της αγοράς. Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα “300άρια” έχουν κυβισμό κοντά στα 280 κυβικά.

Το Joymax Z (Joy σημαίνει χαρά) διατηρεί τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και τον πλούσιο εξοπλισμό, ενώ εκεί που διαφοροποιείται ολοκληρωτικά είναι η εμφάνιση: το νέο κουστούμι, μικρότερων διαστάσεων, αυξάνει την ευελιξία στην πόλη, ενώ παράλληλα, λόγω της επιφάνειας του φέρινγκ και της ζελατίνας, δεν θα δυσκολευτεί σε τουριστική χρήση.

Το SYM Joymax Z διαθέτει υφής carbon πλαστικές επιφάνειες και αεραγωγούς, προσδίδοντας sport χαρακτήρα στο scooter. Το οπίσθιο φωτιστικό σώμα αποτελείται από 28 LED, ενώ κεντρικά τοποθετημένος στη μάσκα πλαισίου βρίσκεται ο μονός προβολέας που φέρει λυχνία H4. Στον τομέα της άνεσης και της πολυτέλειας, το Joymax Z διαπρέπει.

Προσφέρει μία εργονομική και άνετη θέση οδήγησης, με τη σέλα να απέχει μόλις 770mm από το έδαφος. Το δάπεδο δύο επιπέδων, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά στιλ οδήγησης, ενώ το ύψος της ζελατίνας είναι ρυθμιζόμενο σε δύο θέσεις, καλύπτοντας και τα υψηλότερα αναστήματα.

Ψηλά καταλήγουν τα άκρα του τιμονιού, δίνοντας μεγάλους μοχλούς (εύκολο γύρισμα του τροχού) και άνετες διαδρομές.

Ο μεγάλος φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος των 48 λίτρων κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει 2 φουλφέις κράνη και μικροπράγματα. Επιπλέον στο εσωτερικό της ποδιάς, υπάρχει κλειστός αποθηκευτικός χώρος, με θύρα USB QC2.0 για φόρτιση συσκευών. Η εγκατάσταση σχάρας βαλίτσας ή πλάτης συνεπιβάτη είναι εύκολη, χάρη στις ειδικά σχεδιασμένες χειρολαβές συνεπιβάτη.  Έχει κεντρικό και πλαϊνό σταντ με διακόπτη λειτουργίας, καθώς και μαγνητικό πολυδιακόπτη ασφαλείας κλειδαριάς, αυξάνοντας την ασφάλεια σε απόπειρα κλοπής.

Το Joymax Z διαθέτει μπροστά και πίσω δισκόφρενα με σωληνάκια υψηλής πίεσης και σύστημα πέδησης ABS Βosch 9.1. Ο μπροστινός δίσκος έχει τετραπίστονη αντικριστή δαγκάνα με σωληνάκια υψηλής πίεσης.

Το πιρούνι έχει καλάμια 37mm, ενώ πίσω συναντάμε δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους. Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο διπλό και άκαμπτο, δημιουργώντας ένα στιβαρό σύνολο. Οι τροχοί, 14” εμπρός και 13” πίσω φορούν τα ελαστικά MA-PRO της Maxxis.

Το SYM Joymax Z 250 πωλείται στην τιμή των 3.595€ και είναι διαθέσιμο σε 3 χρωματισμούς: Μαύρο Ματ, Γκρι Ματ και Λευκό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ