fbpx

PEUGEOT: Eπιστρέφει στα maxi scooter με εκπλήξεις

 Μεσαίοι και μεγάλοι κυβισμοί μέσα στους στόχους

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η γαλλική φίρμα σκοπεύει να επιστρέψει στην κατηγορία των maxi scooter μεσαίου και μεγάλου κυβισμού. Aυτές, μάλιστα, οι πληροφορίες δεν έρχονται από “κύκλους” της αγοράς, μα από τον ίδιο τον διευθυντή της εταιρίας.

Μεγάλα”, αλλά και “μεσαία” νέα σκούτερ αναμένονται να παρουσιαστούν στο μέλλον από την Peugeot. Η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να κάνει την επιστροφή της στα maxi scooter με δυο τουλάχιστον μοντέλα. Ένα με μονοκύλινδρο κινητήρα 250-300cc, κι ένα ακόμα μεγαλύτερου κυβισμού με 500 – 600 cc, που θα κινείται από δικύλινδρο κινητήρα!


Οι πληροφορίες δεν αποτελούν φανταστικό σενάριο, αλλά είναι λόγια του διευθυντή της Peugeot Motocycles Γαλλίας, του κυρίου Costantino Sambuy, που ανακοίνωσε ορισμένα στοιχεία σχετικά με το μέλλον των Peugeot Scooter.

Ο Costantino Sambuy δεν ανέλυσε περισσότερο τη μελλοντική κίνηση, αλλά συμπληρώνοντας είπε: “Μπορεί να θεωρήσετε ότι το νέο Pulsion 125 είναι το αντίστοιχο του 208 ή του 2008 των αυτοκινήτων της Peugeot και αργότερα θα εμφανιστεί το ισοδύναμο των 3008 και 5008”. Αυτά προμηνύουν θετικές εξελίξεις, δείχνοντας ότι ο όμιλος Peugeot δεν επιθυμεί θα αφήσει στάσιμη τη γκάμα των δύο τροχών.

To νέο maxi scooter Peugeot Pulsion 125

Αντιθέτως, δεδομένου ότι στην τελευταία έκθεση του Παρισιού παρουσιάστηκαν δυο μοτοσυκλέτες (με τον κωδικό Ρ2Χ), έστω και σε μορφή πρωτοτύπων, συμπεραίνουμε ότι η Peugeot φιλοδοξεί να επανέλθει δυναμικά σε νέους τομείς,  στους οποίους είτε δεν είχε προηγουμένως παρουσία (μοτοσυκλέτες), είτε είχε αδρανήσει, όπως στην κατηγορία των maxi scooter των οικογενειών Geopolis και Satelis που υπήρχαν στο παρελθόν.

Μπορεί να μην έχουμε προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και μόνο  ο υπαινιγμός ότι ίσως  υπάρξει δικύλινδρο 500άρι, 600άρι σκούτερ από τη γαλλική βιομηχανία και το εργοστάσιο του Mandeure, γεννά ελπίδες για την ανανέωση του “γαλλικού λιονταριού”.

Όσο δε για την εμφάνιση, τα μελλοντικά σκούτερ δεν είναι απαραίτητο ότι θα κινηθούν στις γραμμές των πρόσφατων Pulsion 125, οι οποίες είναι συγκρατημένες και “σοβαρές”, αφού οι σχεδιαστές της Peugeot πάντα καταφέρνουν να παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέροντα σχήματα. Σύντομα θα ξέρουμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ