fbpx

DAYTONA EDISON 50: Ηλεκτρικό, κάτω από 1.500 ευρώ

Διαστάσεις και επιδόσεις 50αριού

Το νέο σκούτερ στη γκάμα της Daytona δεν διαθέτει συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά ηλεκτροκινητήρα. Ονομάζεται Daytona Edison 50 και κοστίζει 1.490 ευρώ.

Είναι μοντέρνο και κομψό, με design που το κάνει ξεχωριστό και συμπαθητικό. Το Daytona Edison 50 “φοράει” τον αριθμό “50” δίπλα από το όνομά του αφού, με έξυπνο τρόπο, υπαινίσσεται ότι έχει τις επιδόσεις ενός 50αριού σκούτερ.

Η δύναμη που αποδίδεται από τον ηλεκτροκινητήρα είναι 2.6 ίπποι, στις 570 rpm, στροφές στις οποίες αποδίδεται και η μέγιστη ροπή που είναι της τάξης των – πολλών! – 17 kgm.

Σημειώστε ότι ο κινητήρας είναι 1200 W της Bosch, ένα όνομα που είναι αξιόπιστο και αναγνωρίσιμο για τους καταναλωτές.

Με έξυπνα ενσωματωμένα προβολέα, φλας και πίσω στοπ (LED) στη σχεδίαση του σκούτερ και χωρίς να “φωνάζει” ότι είναι τόσο ηλεκτρικό σκούτερ, αλλά περισσότερο μοντέρνο, το Daytona Edison 50 έρχεται στην ελληνική αγορά βαμμένο σε πρωτότυπα χρώματα που παραπέμπουν σε χαρούμενες διαθέσεις: πράσινο λάιμ, και πορτοκαλί.

Το Daytona Edison 50, που οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου έχει χαρακτηριστικά μεγάλο επίπεδο πάτωμα και τροχούς διαμέτρου 10 ιντσών, που λογικά θα δίνουν πολύ καλή ευελιξία στην πόλη.

Το βάρος του Daytona Edison 50 φτάνει τα 72 κιλά (στα 156 κιλά με τον αναβάτη) με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου (6V, 24Ah) να ζυγίζουν 9 κιλά.

H πλήρης φόρτιση των μπαταριών γίνεται σε 6 ώρες και η αυτονομία φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ταχύτητα 45 km/h, ενώ υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: economy, normal και sport.

Σημειώστε ότι η μπαταρία είναι αποσπώμενη με θήκη μεταφοράς και μπορεί να μεταφερθεί μέσα στο χώρο που θέλουμε να γίνει η φόρτιση, εκτός από τη δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης του σκούτερ με καλώδιο.

Ο πίνακας οργάνων είναι LCD και μπορεί να γίνει ρύθμιση των χρωμάτων του φωτισμού. Υπάρχει αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα θύρα φόρτισης USB, αλλά και ανοικτή θήκη αποθήκευσης στην ποδιά.

Στα φρένα συναντάμε ένα δισκόφρενο μπροστά κι ένα ταμπούρο πίσω, 180 και 110 mm αντίστοιχα, το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό και έχει διαδρομή 65 mm, με τα δυο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ να δίνουν διαδρομή τροχού 55 mm.

Το Daytona Edison 50 έχει τιμή 1.490 ευρώ που θεωρείται από τις χαμηλές της αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες: www.daytonamotors.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ