fbpx

ΜΟΝΤΕΛΟ 2013: PEUGEOT GEOPOLIS 300i

Ανανέωση… αιχμής

 Μόλις χθες παρουσιάστηκε το νέο σκούτερ Peugeot Geopolis 300i που δίνει έμφαση στο αιχμηρό προφίλ του συνολικού design. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να παρουσιάσουν το νέο μεσαίο σκούτερ πόλης στην εκδήλωση Motodays που γίνεται αυτές τις μέρες στη Ρώμη της Ιταλίας. 

Είναι σαφής η επιμονή της εταιρίας “με σήμα το λιοντάρι” στο συγκεκριμένο επιθετικό σχεδιασμό που προτιμά ένα μυτερό ρύγχος που όμως κάνει το σκούτερ άμεσα αναγνωρίσιμο.

Οι δύο προβολείς είναι στενοί και επιθετικοί με την ενδιάμεση “γλώσσα” στο ρύγχος να αποδίδει στο Geopolis τη ζητούμενη οικογενειακή πινελιά , έστω κι αν είναι λίγο “αυτοκινητάδικη” (λέγε με 208). 

Το σκούτερ με το επίπεδο δάπεδο και τους 16άρηδες τροχούς, είναι ο γαλλικός αντίπαλος του δημοφιλούς Piaggio Beverly 300, και χρησιμοποιεί μάλιστα τον ίδιο κινητήρα, αφού το μοτέρ του Geopolis έρχεται από την Piaggio.

Πρόκειται για τον παλιό, γνωστό μας κινητήρα των 278cc και την 4βάλβιδη κεφαλή. Είναι φυσικά μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος και αποδίδει 22 ίππους στις 7.250 σ.α.λ

Η φιμέ ζελατίνα που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι είναι χαμηλή, μακριά και κυματιστή. Η σέλα είναι ξανασχεδιασμένη με στόχο την άνεση που έλλειπε στο προηγούμενο μοντέλο.

Το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό με καλάμια διαμέτρου 37 mm, ενώ πίσω υπάρχει ένα ζεύγος αμορτισέρ, που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους.

Στον μπροστινό τροχό συναντούμε ένα δισκόφρενο διαμέτρου 263 mm, ενώ στον πίσω το δισκόφρενο έχει διάμετρο 226 mm.

Τα όργανα είναι ανάμικτα αναλογικά/ψηφιακά, υπάρχει και υποδοχή τροφοδοσίας 12V, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να μεταφέρει ένα ανοικτό κράνος.

Το μεταξόνιο φτάνει τα 1520 mm, το ύψος σέλας τα αρκετά 805 mm και το βάρος τα 159 kg. Τα ελαστικά είναι 110 / 70-16 ” μπροστά και 140 / 70-16 ” πίσω, με το ρεζερβουάρ να χωράει 13,5 l. 

Τέσσερα χρώματα θα διατεθούν: άσπρο, μαύρο, κόκκινο και γκρι, με τον πρώτο και τον τελευταίο συνδυασμό να φορούν σέλα με βυσινί κάλυμα.

 Στην Ιταλία το Geopolis θα προσφέρεται με δύο χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και εγγύηση 4 ετών!
Για λόγους προώθησης και διείσδυσης στην πολύ ισχυρή, “καθαρόαιμα σκουτεράδικη”, ιταλική αγορά, θα προσφέρεται στους δύο πρώτους μήνες στην τιμή των 3.890 ευρώ για λόγους προώθησης.

Το Peugeot Geopolis 300i θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη Απριλίου με τιμή κοντά στα 4.600 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ