fbpx

PIAGGIO 2020: Με ενισχυμένη θέση στην αγορά

Piaggio: Καθόλου άσχημα για τις αντίξοες συνθήκες

Παρά την συνολικά κακή εικόνα της αγοράς για την χρονιά που έφυγε, ο όμιλος της Piaggio κατάφερε κόντρα στις αντιξοότητες να αυξήσει τα μερίδια του τόσο στις μοτοσυκλέτες όσο και στα σκούτερ.

Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 1.455.000 δίτροχα που πωλήθηκαν στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές (συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα σε αυτές), τα 207.000 κατασκευάστηκαν από τον όμιλο της Piaggio, με το μερίδιο να ανέρχεται στο 14,2%, συνιστώντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με το 2019.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξαν τα μοντέλα της Vespa, η πολύ καλή υποδοχή του Moto Guzzi V85TT, καθώς και το μεγάλο μερίδιο στην κατηγορία των σκούτερ της Piaggio, που για το 2020, ανήλθε στο εντυπωσιακό 24%.

Εν ολίγοις, στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το 1 στα 4 σκούτερ που πωλήθηκαν, ήταν της Piaggio.

Οφείλουμε βέβαια να επισημάνουμε πως όλα αυτά δεν αφορούν σε απόλυτα νούμερα, αφού συγκριτικά με το 2019, οι πωλήσεις του ομίλου ήταν χαμηλότερες, κάτι αναμενόμενο λόγω της γενικότερης ύφεσης που σημειώθηκε στην αγορά.

Αυτό που είναι σημαντικό ωστόσο και αποτελεί και το σημείο που θέλει να επικοινωνήσει ο όμιλος, είναι η αύξηση του μεριδίου επί των συνολικών πωλήσεων της αγοράς.

Το νέο Beverly 300 hpe Euro 5 πρέπει να αποδείξει αν μπορεί να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία του προηγούμενου μοντέλου

Όσον αφορά στην ελληνική αγορά,  η Piaggio έκλεισε το 2020 με 5.328 πωλήσεις, αποσπώντας το 15% της αγοράς και σημειώνοντας μια μείωση της τάξης του 8,8% – σε σύγκριση με το 2019, που είχε πετύχει 5.847 πωλήσεις.

Το σημαντικότερο για την ιταλική εταιρία και την Ελλάδα είναι ότι για ακόμα μια χρονιά η Piaggio κατάφερε να κερδίσει τη θέση του Νο1 δίτροχου (και σκούτερ) σε πωλήσεις.

Αυτό επιτεύχθηκε μέσω του Piaggio Beverly 300 και των 2.392 πωλήσεών του, ένα μεγάλο κατόρθωμα για το μοντέλο, το οποίο συνέβαλε στις συνολικές πωλήσεις της εταιρίας κατά 45%! Αυτό μεταφράζεται ως εξής : “σχεδόν το ένα στα δύο Piaggio που πουλήθηκαν το 2020 ήταν Beverly 300!”

Παράλληλα, μέσα στο Top10 των περσινών πωλήσεων σκούτερ η Piaggio είχε τέσσερα μοντέλα: το Beverly 300, το Beverly 350, το Medley 150 και το Liberty 125.

Mια κλασικής αισθητικής adventure μοτοσυκλέτα, η Moto Guzzi V85TT βοήθησε τις πωλήσεις της Piaggio του 2020

Για το 2021 ο όμιλος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, καθότι η ανανέωση των μοντέλων Beverly, η νέα οικογένεια μοντέλων μεσαίου κυβισμού της Aprilia με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, τα ανανεωμένα V7 αλλά και ένα νέο ηλεκτροκίνητο σκούτερ που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ