fbpx

ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΧΑΡΤΙ: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ

“Η τέχνη των σκούτερ”, σύμφωνα με τον Νίκο Α.

Είκοσι φωτογραφίες έχω στα χέρια μου. Ούτε καν στα χέρια μου. Είναι αποθηκευμένες ηλεκτρονικά μέσα στον υπολογιστή. Τις κοιτάω και τις ξανακοιτάω και κάθε φορά δεν πιστεύω αυτό που βλέπω. Είναι δυνατόν να είναι φτιαγμένες από χαρτί; Και όμως είναι. Όλες οι “Βεσπούλες” που βλέπετε είναι φτιαγμένες στο χέρι, από χαρτί. Από ταπεινό, απλό χαρτί.

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πόση ώρα, όρεξη και πάθος χρειάζεται κάποιος για να κατασκευάσει έστω και ένα τέτοιο σκουτεράκι. Ο Νίκος Α. έχει φτιάξει δεκάδες τέτοια και κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία. Ο Νίκος έχει φτιάξει και αντίγραφα αυτοκινήτων, σημαντικών αυτοκινήτων, εκφραζόμενος μέσα από μια μορφή τέχνης που δεν συναντάς συχνά. Άκου χαρτί…
Μου περιέγραφε την άλλη φορά πως κόβει και πως κολλάει, πως παίρνει διαστάσεις και πως βάφει και ταυτόχρονα ολοένα και ζωγράφιζε στο χαρτί σκίτσα απίθανα. Όταν τελειώσαμε τη συζήτηση κράτησα τα χαρτιά με τις ζωγραφιές του, θα σας τα δείξω μιαν άλλη φορά αυτά. Προς το παρόν ρίξτε μια ματιά στα Βεσπάκια και τα σκουτεράκια του. Παρατηρήστε τις λεπτομέρειες και την απίστευτη δουλειά που έχει κάνει.  Β. Αντζ.
(ΥΓ. τον Νίκο Α. μπορείτε να τον συναντήσετε με το ψευδώνυμο “Veteran”, ανάμεσα σε ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με τις Vespa. Έχει γυρίσει τον κόσμο όλο, κι έχει διανύσει κοντά στο ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, πάνω σε δυο τροχούς. Και φυσικά έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες να σας διηγηθεί…)
Προσέξτε τις λεπτομέρειες στην μπροστινή ανάρτηση και στους διακόπτες κάτω από τη σέλα

Πινακίδα από τη Ρώμη και κλειδαριές σε ουρά και σέλα

“Αγωνιστικιά” με κόκκινα κέντρα τροχών και γκριπ, αλλά και έξτρα ρεζερβουάρ καυσίμου
Παλιά Βέσπα με κάτω φανάρι

Μονόσελη με γυμνό τιμόνι. Προσέξτε τις μανέτες

Με καλάθι, side car

Kόκκινη "ραλιάρα" με μπλε σέλα

Lambretta LD, by Nikos Veteran