fbpx

ΒΟΛΤΑ ΜΕ Τ-ΜΑΧ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Τα “κακά” σκούτερ πάνε παντού

Η εμπνευσμένη αυτή εκδήλωση δεν έγινε πρόσφατα. Πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια και την προβάλλουμε γιατί πιστεύουμε πως οι καλές ιδέες πρέπει να αναπαράγονται και να υπενθυμίζονται. Επίσης, κανένας δεν έχει πει ότι το scooternet.gr ασχολείται μόνο με θέματα επίκαιρα, παροδικά “της εποχής”…

Το ράλι Τυνησίας διοργανώθηκε από τη λέσχη T-Max Ιταλίας, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία, αλλά κυρίως με την οργανωτική ικανότητα του, γνωστού, έμπειρου αναβάτη αγώνων ερήμου με μοτοσυκλέτες του Τόνι Μερεντίνο, ο οποίος θεωρείται γνώστης της Αφρικανικής ηπείρου.

To βάψιμο είναι σπέσιαλ φυσικά, ταιριάζοντας στην περίσταση

To βάψιμο είναι σπέσιαλ φυσικά, ταιριάζοντας στην περίσταση

Η αξέχαστη αυτή περιπέτεια διέσχισε τμήματα της Τυνησίας, κομμάτια της παραλιακών δρόμων, αλλά και τμήματα της ερήμου και είχε περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 15-20, για να μπορεί να υπάρχει ικανοποιητική τεχνική υποστήριξη.

Οι μηχανικοί συνοδείας ήταν κατάλληλα έμπειροι, αφού είχαν στο ενεργητικό τους συμμετοχές στο ραλί Παρίσι-Ντακάρ, υπήρχε ιατρική υποστήριξη, καθώς και υποστήριξη ανταλλακτικών.

Το όχημα συνοδείας ήταν ένα ειδικά διασκευασμένο 6×6, ενώ υπήρχαν και T-MAX για περαιτέρω υποστήριξη.

Το κόστος της συμμετοχής είχε οριστεί στα 1.250 ευρώ το άτομο, ενώ στα 500άρια σκούτερ της Yamaha είχαν τοποθετηθεί πλευρικές μπαγκαζιέρες, καθώς και μαλακές αποσκευές στη θέση του συνεπιβάτη, αλλά και ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη.

Ο εξοπλισμός των συμμετεχόντων εκτός από τον πλήρη μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό (μπουφάν με προστασία, ειδικά παντελόνια, μπότες, προστατευτικό πλάτης, κ.λπ. περιλάμβανε και πλήρη εξοπλισμό για βροχή, φαρμακείο με κατάλληλα για την χώρα φάρμακα, κιτ επισκευής ελαστικών και σετ εργαλείων.

Μερικά περιφερειακά ανταλλακτικά ανάγκης μετέφερε ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε μικρο-προβλήματα, χωρίς τα οχήματα υποστήριξης.

Εμπρός λοιπόν συνάδελφοι σκουτερίστες, μην περιορίζεστε στα κοινά ταξιδιωτικά όνειρα, αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει… τα σκούτερ μπορούν να σας μεταφέρουν, όπως αποδεικνύεται, όπου θέλετε. Ακόμα και στις ερήμους της Αφρικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ