fbpx

ΟΔΗΓΟΣ: Βest seller σκούτερ 125cc στην Ελλάδα

Η φαμίλια των (προσεχώς) πρωταγωνιστών

Η κατηγορία των 125 στα σκούτερ αποκτά νέο ενδιαφέρον, μετά από την εξίσωση των διπλωμάτων που επιτρέπει στους οδηγούς αυτοκινήτου να οδηγούν μοντέλα A1. Κατά συνέπεια, αναμένεται εισροή – μεγάλη ελπίζουμε – νέων αναβατών, των οποίων το βασικό ερώτημα θα είναι: «ποιο σκούτερ να πάρω;». Την απάντηση δεν θα την δώσουμε εμείς αλλά οι πωλήσεις, καθότι φωνή λάου, δεν είναι μόνο οργή Θεού, αλλά και συλλογική τάση. Ιδού, λοιπόν, τα 10 best seller της κατηγορίας των 125cc, βάσει των πωλήσεων τους το 2020.

Daytona Cargo 125 – 1.795 ευρώ

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Daytona Cargo είναι ένα σκούτερ σχεδιασμένο για μεταφορές ελαφρού τύπου.

Έχει μεγάλο σε επιφάνεια επίπεδο πάτωμα, καθώς κι ένα έξυπνο σύστημα στο πίσω μέρος, όπου το τμήμα της σέλας του συνοδηγού ανασηκώνεται αποκαλύπτοντας άλλη μια μεγάλη επιφάνεια, στην οποία μπορεί να στερεωθεί φορτίο ή να τοποθετηθεί θερμοθάλαμος ή κιβώτιο μεταφορών.

Daytona Cargo 125

Προφανώς απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που εργάζονται στον χώρο της διανομής, ωστόσο μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες ιδιωτών, που θέλουν ένα ελαφρύ και σκληροτράχηλο δίτροχο το οποίο θα μεταφέρει απροβλημάτιστα τα πολλά ψώνια από το σουπερμάρκετ, τις προμήθειες κατά τη διαμονή στο εξοχικό ή – γιατί όχι;- και όλο τον εξοπλισμό παραλίας… όταν πηγαίνετε για βουτιές το καλοκαίρι.
Ισχύς: 8,5 ίπποι
Βάρος: 116 κιλά
Ύψος σέλας: Δ.Α.

SYM Symphony SR125 ΑΒS – 1.995 ευρώ

Τα SYM Symphony SR έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην ελληνική αγορά, φιγουράροντας στην κορυφή της λίστας των best seller για χρόνια και η έκδοση SR125 συνεχίζει αυτή την… οικογενειακή παράδοση.

Πρόκειται για ένα σκούτερ με σύγχρονη και δυναμική σχεδίαση, τροχούς με διάμετρο 16 ιντσών και τη σημαντική για τα δεδομένα της τιμής του, ύπαρξη ABS στον μπροστινό τροχό. Προορισμός του είναι φυσικά η πόλη και η εξυπηρέτηση των αναγκών του ιδιοκτήτη του στις καθημερινές μετακινήσεις.

Επίπεδο πάτωμα και σχάρα εξυπηρετούν στις μεταφορικές δυνατότητες, ενώ ο αερόψυκτος κινητήρας των 125cc προσφέρει επάρκεια ισχύος χωρίς να έχει μεγάλες απαιτήσεις σε βενζίνη. Μια προσιτή και δοκιμασμένη πρόταση.
Ισχύς: 11,5 ίπποι
Βάρος: 120 κιλά
Ύψος σέλας: 790 mm

Piaggio Liberty 125 – 2.300 ευρώ

Μια από τις «δια χειρός Piaggio» προτάσεις στην κατηγορία, δεν θα μπορούσε φυσικά να στερείται ιταλικής φινέτσας και όμορφης σχεδίασης.

Το Piaggio Liberty 125 εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του αλλά κάτω από αυτό το εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό κρύβεται ένας ακούραστος «εργάτης» της καθημερινότητας μέσα στο αστικό πεδίο.

Όπως τα περισσότερα σκούτερ της κατηγορίας αυτής, φέρει επίπεδο πάτωμα και μεγάλους τροχούς, με τον μπροστινό στις 16 ίντσες και τον πίσω στις 14.

Ο αερόψυκτος κινητήρας της Piaggio i-get εξασφαλίζει ικανοποιητικές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου, ενώ διακρίνεται επίσης για την πολιτισμένη λειτουργία του. To ΑBS στον μπροστινό τροχό, προσθέτει πόντους στην ενεργητική ασφάλεια.
Ισχύς: 11 ίπποι
Βάρος: 133 κιλά
Ύψος σέλας: 790 mm

SYM Jet14 125– 2.245 ευρώ

To Jet14 της SYM, απευθύνεται σε όσους θέλουν μια πιο δυναμική, φύσει και θέσει, άποψη περί αστικών μετακινήσεων.

Η σχεδίασή του είναι σύγχρονη και με sport πινελιές, ενώ οι τροχοί 14 ιντσών αποτελούν τη χρυσή τομή μεταξύ σταθερότητας και ευελιξίας. LED φώτα, με λειτουργία DRL μπροστά, αποθηκευτικός χώρος για ένα κράνος φουλφέις κάτω από τη σέλα και συνδυασμένα φρένα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, που κινείται από έναν οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα προδιαγραφών Euro 5.

Φυσικά οι πρακτικές προεκτάσεις δεν λείπουν, με επίπεδο πάτωμα, ντουλαπάκι στην ποδιά και θύρα ταχείας φόρτισης USB.
Ισχύς: 11,5 ίπποι
Βάρος: 128 κιλά
Ύψος σέλας: 785 mm

SYM Symphony ST 125 L/C ABS – 2.595 ευρώ

Το ST125 που είχε μπει στην περσινή Top 10 κατάταξη δεν πωλείται πλέον, αφού άλλαξε και ανανεώθηκε για το 2021. Συνεχίζει να φέρει τη φιλοσοφία του best seller Symphony ST200 προσαρμοσμένη στην Α1 κατηγορία. Πέρσι, λοιπόν, είχαμε το ST 125 A/C CBS, φέτος έρχεται το L/C ABS με νέα εμφάνιση.

Είναι μια πρόταση για αστική χρήση, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σχολή, με μεγάλης διαμέτρου τροχούς, επίπεδο πάτωμα, όρθια θέση οδήγησης, λογικό βάρος και μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις.

Τα φώτα είναι όλα LED, συμπεριλαμβανομένων των φλας, ενώ ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια μεγάλη LCD οθόνη.

Σημαντική προσθήκη, είναι αυτή της τεχνολογίας της SYM Anti Lift Engine Hanger System (A.L.E.H), η οποία μειώνει το ανασήκωμα του πίσω μέρους του σκούτερ στο άνοιγμα του γκαζιού.

Σε ό,τι αφορά τα φρένα τώρα, αυτά αποτελούνται από μονούς δίσκους διαμέτρου 260 mm μπροστά και 220 mm πίσω, με δικάναλο ABS. O υγρόψυκτος κινητήρας έχει ισχύ 12,6 ίππων.

Ισχύς: 12,6 ίπποι
Βάρος: 132 κιλά
Ύψος σέλας: 790 mm

Honda PCX 125 – 3.300 ευρώ

Το Honda PCX 125 αποτέλεσε μια από τις πρώτες προτάσεις στη νεοσύστατη κατηγορία των MiniGT.

Πέραν της φουτουριστικής του σχεδίασης, δυνατό του σημείο υπήρξε ανέκαθεν η τεχνολογική υπεροχή, όντας το πρώτο σκούτερ με σύστημα startstop στον κινητήρα. Στην τελευταία του, Euro 5 έκδοση, προσφέρει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB Type-C και λειτουργία Smart Key.

Hοnda PCX125 2021

Στην καρδιά του χτυπά ένας νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας τεχνολογίας eSP+ προδιαγραφών, με σύστημα Traction Control, ενώ το πλαίσιό του έχει επανασχεδιαστεί. 
Ισχύς: 12,5 ίπποι
Βάρος: 130 κιλά
Ύψος σέλας: 764 mm

Honda SH Mode 125 – 2.790 ευρώ

Το πιο προσιτό μοντέλο της σειράς SH από τηνHonda, διατηρεί πολλά από τα στοιχεία των μεγαλύτερων σε κυβισμό εκδόσεων, που είναι επί σειρά ετών best seller στη γειτονική Ιταλία. Οι Ιταλοί αν μη τι άλλο, ξέρουν από σκούτερ.

Το Honda SH Mode 125, φέρει νέας σχεδίασης πλαίσιο με την «eSAF» κατασκευαστική φιλοσοφία της γιαπωνέζικης εταιρίας, κινητήρα Εuro 5 τεχνολογίας eSP+, LED προβολέα, start-stop σύστημα, keyless έλεγχο του κεντρικού διακόπτη και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ικανό να φιλοξενήσει ένα φουλφέις τύπου κράνος.

Tα φρένα, που αποτελούνται από μόνο δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, έχουν συνδυασμένη λειτουργία, μέσω συστήματος CBS.

Ισχύς: 11,4 ίπποι
Βάρος: 118 κιλά
Ύψος σέλας: 765 mm

Yamaha NMAX 125 – 3.290 ευρώ

Το NMAX 125 έχει πολύ υψηλό επίπεδο εξοπλισμού για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Η Mini GT πρόταση της Yamaha διαθέτει κινητήρα με μεταβλητό σύστημα χρονισμού, ABS, StartStop, Τraction Control, Κeyless έλεγχο του κεντρικού διακόπτη, δυνατότητα διασυνδεσιμότητας με κινητό και LED φώτα.

Η σταθερότητά του στις υψηλές ταχύτητες είναι υποδειγματική, χωρίς αυτό να λειτουργεί εις βάρος της ευελιξίας, ενώ ο αναβάτης απολαμβάνει υψηλά επίπεδα άνεσης και χώρους. Ο χώρος κάτω από την σέλα, είναι αρκετός για ένα κράνος φουλφέις και μικροπράγματα.

Ισχύς: 12,2 ίπποι
Βάρος: 131 κιλά
Ύψος σέλας: 765 mm

Piaggio Medley 125 – 3.210 ευρώ

Άλλη μια φινετσάτη πρόταση από την Piaggio με τη μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία σκούτερ της ευρωπαϊκής σχολής. Το Medley 125 αποτελεί μια από τις πιο καλαίσθητες παρουσίες στην κατηγορία, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Κινείται από ένα μοτέρ της iget σειράς από την Piaggio που προσφέρει επάρκεια ισχύος, οικονομία και πολιτισμένη λειτουργία.

Σημαντικό προσόν ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα, ικανός να χωρέσει δύο φουλφέις κράνη.

Από πλευράς εξοπλισμού, το Medley 125 διαθέτει ABS, StartStop σύστημα, πλήρως ψηφιακή οθόνη LCD για πίνακα οργάνων και το σύστημα διασυνδεσιμότητας MIA, της Piaggio.

Ισχύς: 14 ίπποι
Βάρος: 136 κιλά
Ύψος σέλας: 799 mm

Kymco Agility Carry 125 – 1.995 ευρώ

Ένας ακόμα εκπρόσωπος των επαγγελματικών-cargo σκούτερ στη λίστα με τα 10 best seller της ελληνικής αγοράς.

To Kymco Αgility Carry 125, της εταιρίας από την Ταϊβάν, διαθέτει στιβαρές σχάρες μπροστά και πίσω, μεγάλης επιφανείας επίπεδο πάτωμα κι έναν επίσης μεγάλο σε μέγεθος χαρτοφύλακα στο εσωτερικό της ποδιάς, για τη μεταφορά εγγράφων.

Όλα αυτά προσδίδουν μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες στο μοντέλο, με το χώρο κάτω από την σέλα, να προσθέτει μερικά ακόμα λίτρα.

Οι τροχοί έχουν διάμετρο 12 ιντσών για μέγιστη ευελιξία, ενώ όλη η κατασκευή είναι δομημένη με γνώμονα τη στιβαρότητα και την αντοχή.

Στον τομέα της ασφάλειας, οι δίσκοι μπροστά και πίσω, φέρουν σύστημα συνδυασμένης πέδησης, CBS.

Ισχύς: 9,8 ίπποι
Βάρος: 117 κιλά
Ύψος σέλας: 780 mm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ