fbpx

YAMASAKI SCOOTERS: ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΧΗΜΑΤΩΝ… ΚΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

 Εκεί που τελειώνει η έμπνευση, αρχίσει η αντιγραφή

 Αν το να αντιγράφεις μια φορά είναι κακό, τότε το να αντιγράφεις δυο φορές τι είναι; Και μην πει κάποιος ότι το όνομα αυτής της κινεζικής εταιρίας έτυχε, προέκυψε. Υπήρχε σε πρωθύστερη μορφή (μεγαλύτερη) και μίκρυνε. Μωρέ να δεις τι μας θυμίζει;

 Μετά από προσεκτική έρευνα οι επιστημονικοί συνεργάτες του Scooternet απεφάνθησαν ότι… το όνομα της παραπάνω εταιρίας προκύπτει από το πρώτο συστατικό της εταιρίας Yamaha και το δεύτερο της εταιρίας Kawasaki, τα οποία αν συνδυαστούν δημιουργούν την Yama-saki. Ξέρετε βεβαίως τι μας θυμίζει έτσι; Τα ονόματα που φτιάχνουν τα πιτσιρίκια όταν φτιάχνουν τις δικές τους εταιρίες.

Με τέτοιο όνομα... πηγαίνουμε και σε σαλόνια ε;

Με τέτοιο όνομα… πηγαίνουμε και σε σαλόνια ε;

Η Yamasaki, όπως μάθαμε, έχει γραφείο στην Ιαπωνία το οποίο είναι “υπεύθυνο για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των δύο τροχών”. Ε, για την καταγραφή-αντιγραφή των τελευταίων εξελίξεων θα λέγαμε εμείς, έτσι ώστε να τροφοδοτείται το εργοστάσιο που βρίσκεται στην Changzhou (160 χιλιόμετρα μακριά από την Σαγκάη).

Έχει όμως και γραφείο στις ΗΠΑ, την Yamasaki USA (με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους… χωρίς πλάκα) που έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των πελατών της μεγάλης αυτής αγοράς με στόχο “την ικανοποίηση των πελατών κατά 100%”, όπως αναφέρει και η εταιρία στο ιστορικό της.

Ένα ελάχιστο δείγμα, της τεράστιας γκάμας σκούτερ της Yamasaki

Ένα ελάχιστο δείγμα, της τεράστιας γκάμας σκούτερ της Yamasaki

Λίγο πιο κάτω μάλιστα οι άνθρωποι της Yamasaki το παραδέχονται ευθέως “εκμεταλλευόμαστε τις πολύτιμες λύσεις που προσφέρουν άλλοι Κινέζοι και γιαπωνέζοι κατασκευαστές…”, ενώ δεν λείπει το “… συνδυάζοντας όλα αυτά, μαζί με τα χαμηλά κόστη κατασκευής τοποθετούν τη Yamasaki σε μια πολύ ανταγωνιστική θέση, έτσι ώστε να προσφέρει σε καταναλωτές παγκοσμίως προϊόντα πολύ υψηλής ποιότητας σε πολύ καλή τιμή”, εντάξει το υπονοούμενο το πιάνουμε όλοι.

Αντιγράφουμε τα καλύτερα από αυτά που βλέπουμε σε ντόπιους και ξένους κατασκευαστές και τα κατασκευάζουμε, σε μια χώρα που τα εργατικά χέρια είναι φθηνά, βγάζοντας σκούτερ που “κάτι θυμίζουν” και κοστίζουν τα μισά από όλα τα άλλα.

"Παλιακό" Yamasaki σε στιλ δεκαετίας του '80

“Παλιακό” Yamasaki, σε στιλ δεκαετίας του ’80

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι μόνο η αντιγραφή, όλοι αντιγράφουν αργά ή γρήγορα, αλλά το γεγονός ότι η Yamasaki έχει στη γκάμα της 40 διαφορετικά σκουτεράκια. Ναι, σαράντα τεμάχια με κινητήρες 50, 125 και 150 κυβικών, με το πιο ενδιαφέρον να είναι τα ονόματα που τους έχουν δοθεί. Ακούστε λοιπόν:

Ξεκινάμε από από τα στοιχεία της φύσης, δηλαδή: Sun,Wind, Lightning και Sand (Ήλιος, Άνεμος, Κεραυνός και Άμμος)

Πιάνουμε τα “γυναικεία”: Beauty, Fairy, Princess, Cute (Ομορφιά, Νεράϊδα, Πριγκιπέσα, Χαριτωμένο)

Πάμε στα πτηνά: Falcon, Pigeon, Lark, Eagle, Sparrow, Penguin (Γεράκι, Περιστέρι (!), Πελεκάνος, Αετός, Σπουργίτι, Πιγκουίνος)

Περνάμε στα άσχετα: Llama, Hippo (Λάμα, Ιπποπόταμος) και στα Χεβιμεταλλάδικα Vulture, Draco, Knight, King Kong και Robot (άσχετο), δηλαδή Όρνεο, Δράκος – σε ελεύθερη μετάφραση – Ιππότης, Κίνγκ Κόνγκ και Ρομπότ.

Κορυφαίο όμως κατά την άποψή μας είναι το: Platini… που το αφήνουμε αμετάφραστο και άντε στην υγιειά μας! 

Κι εμείς, επειδή ξέρετε ότι σε γενικές γραμμές προσφέρουμε και κοινωνικό έργο σε αυτή την ιστοσελίδα, θέλουμε να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους που ξεκινούν τώρα τις δραστηριότητές τους και δεν βρίσκουν όνομα.

Αντιγράφοντας (να, το είδατε κι εμείς αντιγράφουμε τελικά…) την τεχνική της Yamasaki στην ονοματοδοσία, υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για νέες φίρμες, όπως : Hondasaki, Suzonda, Yamazuki, Kawazuki, Yamanda… ουφ, πάρτε μιαν ανάσα… και Hondazuki, Kawonda, Kawaha, Suzumaha, Suzusaki, Hondaha…. hahaha, χαχαχα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ