fbpx

YAMAHA TRICITY 125, 2017: Η εξέλιξη

Νέος κινητήρας, νέο πλαίσιο και φρένα

Το πρώτο τρίτροχο σκούτερ της Yamaha και το πρώτο που αμφισβήτησε με επιτυχία το μονοπώλιο των τρίτροχων ΜΡ3 της Piaggio, το Yamaha Tricity 125, ανανεώνεται και βελτιώνεται για το 2017. Το νέο scooter της Yamaha θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2017.

yamaha_tricity_125_2017_2

Το σλόγκαν “Urban Mobility” είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Yamaha για να περιγράψει την οικογένεια των σκούτερ της που έχουν φτιαχτεί με στόχο να εξυπηρετούν τον άνθρωπο των πόλεων.

Μέσα σε αυτή την οικογένεια συναντάμε και το Yamaha Tricity 125, το οποίο για το 2017 έχει δεχθεί κάποιες καίριες βελτιώσεις, ενώ προσαρμόζεται παράλληλα στις προδιαγραφές Euro4.

yamaha_tricity_125_2017_7yamaha-tricity-155-2

Η πιο σημαντική αλλαγή είναι ο νέος, ισχυρότερος και οικονομικός κινητήρας. Το Yamaha Tricity 125 του 2017 επωφελείται από έναν νέο, υγρόψυκτο, τετράχρονο κινητήρα τεχνολογίας Blue Core που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξημένες επιδόσεις, ενώ καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

yamaha-tricity-155-5yamaha_tricity_125_2017_9
Αυτός ο κινητήρας έρχεται από το Yamaha NMAX 125 και ξεχωρίζει για ένα μοναδικό σύστημα μεταβλητής ενεργοποίησης βαλβίδων (VVA), όπως και το Yamaha Tricity 155 που προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ σε μεγάλο εύρος στροφών.

Επίσης ο κινητήρας έχει κύλινδρο offset και κεφαλή υψηλής συμπίεσης με βελτιστοποιημένο μέγεθος βαλβίδων. Το μικρό ψυγείο, που είναι τοποθετημένο στο πλάι (δεξιά), συνεισφέρει στην υψηλή απόδοση μέσω της κατάλληλης ψύξης.

yamaha_tricity_125_2017_1
Ο νέος κινητήρας Blue Core προσφέρει στο Yamaha Tricity 125 του 2017 βελτιωμένη επιτάχυνση και υψηλότερη τελική ταχύτητα σε συνδυασμό με μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Από πλευράς εμφάνισης τα πλαϊνά καπάκια είναι νέας σχεδίασης έτσι ώστε να δίνουν περισσότερο σπορ δυναμισμό στη σχεδίαση του μοντέλου.

Οι χειρολαβές του συνεπιβάτη στην ουρά είναι ενσωματωμένες στα πλαϊνά καπάκια, ενώ νέα χρώματα όπως το Sunny Yellow (κίτρινο) και το Aqua Blue (μπλε), κάνουν το Tricity 125 να ξεχωρίζει μέσα στους δρόμους της πόλης.

yamaha_tricity_125_2017_5

Το Yamaha Tricity 125 είναι εξοπλισμένο με πλαίσιο νέας σχεδίασης, που είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο Tricity 155.

Χάρη στο μεταξόνιο 1.350 mm, που είναι πιο μακρύ κατά 40 mm από το προηγούμενο, προσφέρει μεγαλύτερο χώρο στην περιοχή του δαπέδου για πιο άνετη οδήγηση. Επίσης, επιτρέπει την τοποθέτηση μιας σέλας νέας σχεδίασης, που είναι μακρύτερη.

yamaha_tricity_125_2017_6
Το νέο πλαίσιο διαθέτει επίσης μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο που χωράει ένα κράνος φουλφέις ακόμα και διάστασης XL. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με ντουλαπάκι στην ποδιά που διαθέτει μια πρακτική πρίζα 12 V για την τροφοδοσία συσκευών πλοήγησης GPS ή τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

yamaha_tricity_125_2017_10

Οι δυο μπροστινοί προβολείς και τα φώτα θέσης είναι τύπου LED που χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια, συμβάλλοντας και αυτά με τον τρόπο τους στην αυξημένη απόδοση του κινητήρα.

Τρία LED ανάβουν στη μικρή σκάλα, ενώ δύο LED ανάβουν για τη μεγάλη σκάλα, και μαζί με τα φώτα θέσης LED, χαρίζοντας στο Tricity 125 ξεχωριστή και μοντέρνα εμφάνιση. Λυχνίες LED χρησιμοποιούνται επίσης για το πίσω φως και το φως φρένων.

yamaha_tricity_125_2017_4

Αξιόλογο είναι το σύστημα επιβράδυνσης του νέου Yamaha Tricity 125. Τα τρία δισκόφρενα προσφέρουν ομαλή και ελεγχόμενη ακινητοποίηση, και είναι εξοπλισμένα με ABS αλλά και με UBS (ενοποιημένο σύστημα πέδησης, που γεφυρώνει τα μπροστινά με το πίσω φρένο).

Συνδυάζοντας αυτά τα δυο συστήματα στο Yamaha Tricity 125 η δύναμη του φρεναρίσματος κατανέμεται ομοιόμορφα και αποτελεσματικά μεταξύ των μπροστινών και του πίσω τροχού.

Το UBS ενεργοποιείται είτε όταν τραβηχτεί μεμονωμένα η αριστερή μανέτα (πίσω) φρένου, είτε όταν τραβηχτούν μαζί και οι δύο μανέτες. Το UBS δεν παρεμβαίνει εάν η δεξιά μανέτα (μπροστινού) φρένου χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα.

yamaha_tricity_125_2017_8

Το νέο Yamaha Tricity 125 του 2017 διαθέτει μεγαλύτερης διαμέτρου πίσω τροχό 13 ιντσών που προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την προηγούμενο 12ιντσο τροχό.

Η μεγαλύτερη διάμετρός του προσφέρει καλύτερο πέρασμα πάνω από ανωμαλίες του δρόμου και, χάρη στο ελαστικό 130/70-13 νέας σχεδίασης, παρέχει καλύτερη απορρόφηση κραδασμών και πρόσφυση.

yamaha_tricity_125_2017_3

Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι χωρητικότητας 7,2 λίτρων, σχεδόν 10% μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη οικονομία του νέου κινητήρα Blue Core, αυτή η επιπλέον χωρητικότητα καυσίμου προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.

Yamaha Tricity 125, 2017 – Βασικά χαρακτηριστικά
Νέος πιο ισχυρός και οικονομικός κινητήρας Blue Core
Βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου, επιτάχυνση και υψηλότερη τελική ταχύτητα
Ο νέος πίσω τροχός 13 ιντσών
Νέο πλαίσιο με μεγαλύτερο μεταξόνιο
Ισχυρός νέος προβολέας LED
Ντουλαπάκι με πρίζα 12 V
Πιο μακριά και πιο επίπεδη διπλή σέλα
Νέα πλαϊνά καπάκια με ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη
Σύστημα ABS και UBS στο σύστημα πέδησης
Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου αυξήθηκε στα 7,2 λίτρα για μεγαλύτερη αυτονομία
Μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης για κράνος full-face
Συμμόρφωση με το πρότυπο Euro4
Μεγάλη σειρά γνήσιων αξεσουάρ
Χρώματα: Sunny Yellow (κίτρινο), Aqua Blue (μπλε), Milky White (λευκό), Matt Grey (γκρι ματ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ