fbpx

YAMAHA TMAX, 2017: Έρχεται ή όλα είναι φήμες;

Όχι ένα, αλλά δύο ΤΜΑΧ για το ’17…

Την πιθανή άφιξη δύο νέων εκδόσεων Yamaha TΜΑΧ, των TMAX SX και TMAX DX, αποκάλυψε μια υποτιθέμενη φωτογραφία ή ένα κατασκοπευτικό σκίτσο καλύτερα, το γιαπωνέζικο περιοδικό Young Rider.

Όπως είχαμε ενημερώσει το σκουτεριστικό κοινό ήδη από τον Απρίλιο η Yamaha είχε καταχωρήσει επίσημα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για δυο νέα TMΑΧ με τα ονόματα SX και DX, δύο εκδόσεις πάνω στην ίδια πλατφόρμα. Την πρώτη (SX) να απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα σπορ maxi scooter και την δεύτερη (DX) για όσους έχουν τον τουρισμό στις προτεραιότητές τους.

Το Υοung Rider είναι το γιαπωνέζικο περιοδικό που πρωτοδημοσίευσε τα σκίτσα του ΤΜΑΧ

Το Υοung Rider είναι το γιαπωνέζικο περιοδικό που πρωτοδημοσίευσε τα σκίτσα των νέων ΤΜΑΧ


Με την κίνηση αυτή, η Yamaha θέλει να δημιουργήσει στη γκάμα της δύο διαφορετικές εκδόσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν για αρχή τα BMW C 650 Sport και BMW C 650 GT και όχι μόνο, ακολουθώντας βεβαίως την ίδια τακτική με τη βαυαρική εταιρία – που παρουσιάζει δυο μοντέλα με κοινά τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.
yamaha-tmax-dx-2017-euro42

Η διαρροή έρχεται από το γιαπωνέζικο περιοδικό Young Rider που έβαλε στο εξώφυλλο αλλά και σε εσωτερική σελίδα σε άρθρο αφιέρωμα φωτογραφίες-σκίτσα για το πως περίπου θα είναι τα δυο μοντέλα της Yamaha. Συνήθως τα σκίτσα πέφτουν έξω τις περισσότερες φορές. Και μπορεί η δημοσίευση να είναι υποθετική και στην πραγματικότητα να λειτουργεί σαν υπενθύμιση, αλλά τουλάχιστον οι πληροφορίες για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ήταν επίσημες. Την είδηση έφερε σε αποκλειστικότητα στην Ευρώπη η γαλλική ιστοσελίδα scooter-station.com

yamaha-tmax-sx-2017-euro4

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που συνηγορούν στην παρουσίαση ενός νέου Yamaha ΤΜΑΧ (δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναφέρουμε τον κυβισμό, αφού αυτό το θέμα “παίζεται”) του 2017, όπως για παράδειγμα η συμμόρφωση του μοντέλου με τις προδιαγραφές Euro4 που είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να φρεσκαριστεί το μοντέλο σε λεπτομέρειες – αισθητικές και τεχνικές.

yamaha-tmax-dx-2017-euro4

Πέραν της υπόθεσης του υποχρεωτικού Euro4 βάλτε στην εξίσωση και τα παρακάτω:

  • Την έλευση του νέου σκούτερ Kymco ΑΚ 550 που παρουσιάστηκε στην Κολωνία και είναι παρόμοιων τεχνικών χαρακτηριστικών με το ΤΜΑΧ, ενώ παράλληλα θα διαθέτει χαμηλότερη, σαφώς συμφέρουσα, τιμή αγοράς έτσι ώστε να είναι πραγματικά ανταγωνιστικό.
  • Η SYM ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του νέου MaxSym 500, που είδαμε πέρσι στην έκθεση της EICMA και τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού.
  • Το γεγονός ότι το Suzuki Burgman 650 ετοιμάζεται να ανανεωθεί για το 2017 και τότε θα συμφωνήσουμε ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε στις αρχές Νοεμβρίου στο σαλόνι του Μιλάνου ένα νέο ΤΜΑΧ;

Θα μάθουμε σύντομα …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ