fbpx

YAMAHA 04GEN: Πρωτότυπο σε σαλόνι του Βιετνάμ

Εμπνευσμένη σχεδίαση

Ένα καινοτομικού design σκούτερ παρουσίαστηκε από τη γιαπωνέζικη εταιρία στο Βιετνάμ το Yamaha 04GEN με πλήθος ενδιαφέρουσες λύσεις και χαρακτηριστικά που δίνουν μια ιδέα για τα σκούτερ του μέλλοντος.

Στο σαλόνι “Vietnam Motorcycle Show 2016” στην πόλη Ho Chi Minh αποφάσισε η Yamaha να παρουσιάσει αυτές τις μέρες το τέταρτο στη σειρά πρωτότυπο μοντέλο scooter που βασίζεται στη φιλοσοφία σχεδίασης της εταιρίας που ονομάζεται ”Refined Dynamism” (εξελιγμένος-ραφιναρισμένος δυναμισμός, σε ελεύθερη μετάφραση).

Yamaha 04GEN Design Concept

Yamaha 04GEN Design Concept

Το Yamaha 04GEN σύμφωνα με τους δημιουργούς του σχεδιάστηκε με βάση το concept Run-Way’ από το modeling, που είναι λένε συνδεδεμένο με την εικόνα ενός μανεκέν, “με αέρα διακριτικής κομψότητας και χάρης, στο σώμα και το πνεύμα”.

Εμείς δεν βλέπουμε τα παραπάνω, αλλά μια εμπνευσμένη, πρωτότυπη και “διαστημικό-manga” σχεδίαση πάνω σε ένα όμορφο σκούτερ…

Yamaha 04GEN Design Concept

Yamaha 04GEN Design Concept

Yamaha 04GEN Design Concept

Τα μηχανικά τμήματα στο πίσω μέρος του Yamaha 04GEN είναι μερικώς εμφανή, αφού τα πλαϊνά καπάκια είναι ημι-διαφανή και μάλιστα ανασηκώνονται, κάνοντας το σκούτερ να μοιάζει ακόμα περισσότερο με μηχανικό έντομο.

Ημιδιαφανή είναι και τα πλαστικά του μπροστινού φτερού και της ποδιάς, ενώ αν το πλαίσιο είναι αυτό που βλέπουμε – σχήματος “Uαπό το λαιμό μέχρι τη σέλα – τότε είναι αλουμινένιο και πρωτοποριακό.

Yamaha 04GEN Design Concept

Yamaha 04GEN Design Concept

Η Yamaha Motor, που ερευνά και πειραματίζεται σε νέα σχήματα και εικόνες πάνω σε δύο (ή τρεις) τροχούς καθιέρωσε τον όρο ‘Refined Dynamism’ σαν φιλοσοφία σχεδίασης το 2013, και έχει παρουσιάσει 4 συνολικά μοντέλα concept με το όνομα GEN μέχρι σήμερα.

Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Yamaha 04GEN, πρώτα-πρώτα το εξαιρετικής σχεδίασης τιμόνι και προβολέας, που μάλιστα δεν διαθέτει όργανα, παρά μπορεί να φιλοξενήσει ένα smartphone που προσφέρει τις αναγκαίες πληροφορίες στον αναβάτη.

Yamaha 04GEN Design Concept

Η μπροστινή ανάρτηση είναι με βραχίονες και δύο αμορτισέρ, ενώ τα φρένα δεν είναι εμφανή, κάνοντάς τα να μοιάζουν με ταμπούρα (λέτε;), ενώ το πιθανότερο είναι να είναι κλειστά δισκόφρενα.

Η απόληξη της γραβάτας, στο ρύγχος του σκούτερ θυμίζει Lambretta, ενώ συνολικά, όλο το design θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η tecno-υπερμοντέρνα συνέχιση της Vespa 946… κατά την άποψή μας πάντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ