fbpx

VESPA ELETTRICA, 2017: Ηλεκτρική Vespa στην παραγωγή

Ηλεκτρισμένη Βέσπα

Μια ηλεκτρική Vespa έχει να προτείνει η Piaggio για το 2017, αφού σύμφωνα με την εταιρία η Vespa Elettrica είναι το μέσον μετακίνησης του μέλλοντος.

Ο όμιλος Piaggio για τη χρονιά που έρχεται επενδύει και σε ηλεκτρικούς κινητήρες, παρουσιάζοντας τη νέα Vespa Elettrica, μια πρόταση στη μετακίνηση που συνδυάζει την κομψότητα των ρετρό γραμμών της Vespa με την τελευταία τεχνολογία. Με αυτό τον τρόπο το ιστορικό σχήμα και όνομα γιορτάζει τα 70ά του γενέθλια και κάνει ένα βήμα προς το μέλλον.

vespa_elettrica_2017_1jpg

Η Piaggio στην παρουσίασή της για την καινούργια ηλεκτρική Vespa Elettrica που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα διατεθεί στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 αναφέρει τα παρακάτω:
“Πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια, από τα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπων που κατοικούν στη Γη, ζουν και εργάζονται σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Νέες μητροπόλεις ξεφυτρώνουν και οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Σήμερα, σχεδόν το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ παράγεται σε αυτές τις τεράστιες πόλεις, οι οποίες με τη σειρά τους καταναλώνουν το 80% της παγκόσμιας ενέργειας”.

vespa_elettrica_2017_2

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συρρέουν σε αυτές τις πόλεις, των οποίων το μέγεθος αυξάνεται για να τους φιλοξενήσει, παρά τον κίνδυνο της κοινωνικής κατάρρευσης, λόγω προβλημάτων βιωσιμότητας. Οι 600 μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου φιλοξενούν σήμερα το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και παράγουν παραπάνω από το 50% του παγκόσμιου πλούτου.

“Ο τομέας της κίνησης των ανθρώπων μέσα στις πόλεις αντιμετωπίζει αλλαγές και δημιουργεί νέες προκλήσεις που συνδέονται με το περιβάλλον, τη ρύπανση και την ποιότητα της ζωής. Μια από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις είναι ο ηλεκτρικός κινητήρας που είναι σήμερα η πιο προτιμώμενη λύση για τις ανάγκες της μετακίνησης πληθυσμών”, έτσι δικαιολογεί η Piaggio την απόφαση για περαιτέρω επένδυση στα ηλεκτρικά σκούτερ.

vespa_elettrica_2017_5

Εξ άλλου η Piaggio έχει παράδοση στους ηλεκτρικούς κινητήρες με την εμπλοκή της να χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, με ένα υβριδικό (ηλεκτρικό-συμβατικό) σκούτερ. Το νέο βήμα της ιταλικής εταιρίας ονομάζεται Vespa Elettrica. Γιατί όμως η εταιρία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το πιο πολύτιμο, ιστορικό της όνομα;

Παραπάνω από 18 εκατομμύρια Vespa έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο εδώ και 70 χρόνια, που παράγονται σκούτερ με αυτό το όνομα, εκ των οποίων παραπάνω από 1,5 εκατομμύρια έχουν πουληθεί την τελευταία δεκαετία.

vespa_elettrica_2017_4

Η Vespa Elettrica χρησιμοποιεί πλαίσιο, αναρτήσεις και περιφερειακά των μοντέρνων Vespa, παραγωγής, με ανέπαφα τα χαρακτηριστικά που την έχουν καταστήσει πετυχημένη εμπορικά.

Τώρα όμως κάτω από το μεταλλικό της πλαίσιο – που είναι βαμμένο εκτυφλωτικά στο χρώμα του αλουμινίου ή μήπως είναι απλά γυαλισμένο μέταλλο; – δεν υπάρχει ένας συμβατικός κινητήρας, αλλά ένας ηλεκτροκινητήρας για τον οποίο η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά.

vespa_elettrica_2017_3

Όπως είναι λογικό αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ πέρα από την εμφανή κομψότητα της Vespa Elettrica, ναι, είμαστε περίεργοι να δούμε ποια θα είναι η τελική τιμή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ