fbpx

PIAGGIO, 2016: Ποιο είναι το μέλλον των ΜΡ3;

Το 2017 θα φέρει καινοτομίες

Φέτος τα Piaggio MP3, τα σκούτερ με τους τρεις τροχούς της ιταλικής Piaggio, γιορτάζουν την 10 χρονιά τους στην παραγωγή. Τι καινούργιο θα φέρει το ’16 στην οικογένεια των πιο ευπώλητων 3τροχων σκούτερ στον κόσμο;

Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα βουνά; Μην είναι ένας τέταρτος τροχός που θα έρθει; Ανησυχεί η Piaggio από την έλευση νέων τολμηρών ανταγωνιστών; Θα τους ακολουθήσει; Θα βγάλει αντίστοιχο του ελαφρού Yamaha Tricity; Και οι ανταγωνιστές δεν ήταν λίγοι: από την Quadro, την Peugeot, την Yamaha, μέχρι και την Adiva, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι κατασκευαστές ροκανίζουν γωνίτσες ή τεμάχια από την πίτα των τρίτροχων σκούτερ. Και ειδικά όσον αφορά στην πίτα της γαλλικής αγοράς που είναι η ισχυρότερη σημαντικότερη για τα ΜΡ3 στον κόσμο ο ανταγωνισμός έχει δουλέψει αρκετά καλά.

21 MP3 Yourban LT

Σύμφωνα με τον marketing manager της Piaggio Γαλλίας τον Jean-Charles de Saint-Pastou, οι εξελίξεις στα ΜΡ3 για το μέλλον θα είναι διαφορετικής κατεύθυνσης της αναμενόμενης.

Κατ’ αρχήν τα καινούργια Piaggio MP3 δεν θα έρθουν το 2016, αλλά το 2017, που θα λανσαριστεί η νέα γενιά των ιταλικών 3τροχων.

Παρόλη την πτώση των πωλήσεων των ΜΡ3 που σημειώθηκε το 2015, ο όγκος των ταξινομήσεων τους παραμένει σεβαστός. Τα ΜΡ3 έχουν πουλήσει 100.000 μονάδες τα τελευταία 10 χρόνια, με την οικογένεια να περιέχει και τα Gilera Fuoco 500 αλλά και τα νεανικά, ελαφρύτερα Piaggio Yourban 300. Η ανανέωση της γκάμας είχε έρθει το 2014 με την παρουσίαση των MP3 LT 300 και 500, με καινοτομίες όπως το ABS, το Immobilizer και το traction control (ASR).

086 MP3 Sport 500

Άρα τι να περιμένουμε για το μέλλον; “Η εξέλιξη των 3τροχων σκούτερ δεν περνάει από τον 4ο ή τον 5ο τροχό” λέει ο Saint-Pastou, “η εξέλιξη των τρίτροχων θα ακολουθήσει αυτήν της αυτοκινητοβιομηχανίας, κι έτσι αντί για την προσθήκη ενός παραπάνω τροχού ή ενός μεγαλύτερου κινητήρα θα αυξήσουμε την άνεση του αναβάτη, την πληροφόρηση-ενημέρωση του αναβάτη μέσω ηλεκτρονικών μέσων, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, κάμερα στο πίσω μέρος του σκούτερ… Ήδη σήμερα τα 3τροχά μας συνδέονται με smartphones (πλατφόρμα Piaggio PMP)”.

Το MP3 του 2017 θα φέρει τεχνολογικές καινοτομίες και όχι μόνο καινούργιους κινητήρες. Για παράδειγμα οι πελάτες μας ίσως να έχουν πρόσβαση σε κινητήρες Start & Stop, σε όπισθεν και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για τον αναβάτη όπως ηλεκτρικά κινούμενη ζελατίνα, θερμαινόμενη σέλα, κ.λπ”.

Με λίγα λόγια η απάντηση του τίτλου του άρθρου είναι: δείτε τι συμβαίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία και θα έχετε μια ιδέα για το τι θα συμβεί στα ΜΡ3 του μέλλοντος…

088 MP3 Sport 500

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ