fbpx

PEUGEOT METROPOLIS 400i RX-R, 2017: Περιποίηση σε σημεία

Η μητρόπολη με ασφάλεια

* Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης *Μεγαλύτεροι τροχοί μπροστά 13 ιντσών *Αυτόματη ενεργοποίηση προειδοποιητικών φώτων σε απότομο φρενάρισμα *Μειωμένη κατανάλωση και ρύποι *Μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα

Καρπός της συνεργασίας της Peugeot Scooters και της Automobiles Peugeot, το Metropolis 400i έχει ξεχωρίσει ως ένα από τα πιο προηγμένα τρίτροχα scooter, που προσφέρει τεχνολογία, πλούσιο εξοπλισμό και αυξημένη ασφάλεια. Για το 2017, το Peugeot Metropolis 400i RX-R κάνει ένα βήμα μπροστά, εξελίσσεται και δέχεται βελτιώσεις σε πολλούς τομείς.

peugeot-metropolis-rx-r-1peugeot-metropolis-rx-r-10

Ο κινητήρας της Peugeot που κινεί το Metropolis ονομάζεται PowerMotion 400cc LFE (Low Friction Efficiency) και για το 2017 προσαρμόζεται στις προδιαγραφές Euro 4, με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου (στα 3,9 L/100km – Μεικτός κύκλος) και εκπομπές ρύπων, χωρίς να θυσιάζει τις επιδόσεις του (38 hp).

Τόσο το πλαίσιο όσο και οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων του Peugeot Metropolis 400i RX-R έχουν αναθεωρηθεί, ενώ οι μπροστινοί τροχοί έχουν πλέον διάμετρο 13’’ βελτιώνοντας τη σταθερότητα, την άνεση και το χειρισμό του scooter.

Οι τροχοί είναι εξοπλισμένοι με ελαστικά Michelin Citygrip ώστε να προσφέρουν αυξημένη πρόσφυση. Επιπλέον, το scooter διαθέτει πλέον σύστημα Traction Control με 2 επιλογές (Urban/Sport) καθώς και δυνατότητα απενεργοποίησης.

peugeot-metropolis-rx-r-3 peugeot-metropolis-rx-r-8

Η δύναμη πέδησης του Peugeot Metropolis 400i RX-R ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την εφαρμογή συστήματος ABS που εξασφαλίζει 23% μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα SBC συνδυαζόμενων φρένων.

Σε συνδυασμό με τα νέα μεγαλύτερα εμπρόσθια δισκόφρενα (230mm), τις νέες δαγκάνες Nissin (με μεγαλύτερα έμβολα μπροστά και 2 έμβολα στην πίσω δαγκάνα), αλλά και το υπάρχον AntiTilting σύστημα κλειδώματος της κλίσης των τροχών, η ενεργητική ασφάλεια του οχήματος περνάει σε άλλο επίπεδο.

peugeot-metropolis-rx-r-2 peugeot-metropolis-rx-r-5

Μια καινοτομία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δίτροχο ή τρίτροχο, σκούτερ ή μοτοσυκλέτα είναι η αυτόματη ενεργοποίηση προειδοποιητικών φώτων σε φρεναρίσματα πανικού. Το σύστημα, που είναι ενεργό σε ταχύτητες άνω των 50 km/h, ανάβει αυτόματα τα προειδοποιητικά φώτα όταν η επιβράδυνση είναι μεγαλύτερη από 6 m/s και τα σβήνει όταν η επιβράδυνση είναι μικρότερη από 2,5 m/s.

Προκειμένου να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές, ο πίνακας οργάνων του Peugeot Metropolis 400i RX-R έχει αναβαθμιστεί, με νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από τα ταμπλό των πιο πρόσφατων αυτοκινήτων Peugeot.

peugeot-metropolis-rx-r-4 peugeot-metropolis-rx-r-7

Η πρακτικότητα του Metropolis έχει επίσης ενισχυθεί, με την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα και στο πορτ-μπαγκάζ που μπορεί πλέον να φιλοξενήσει 2 κράνη. Μια θύρα USB έχει προστεθεί, ενώ παρέχεται πλέον στον αναβάτη και δεύτερο Smart Key.

Με το νέο πακέτο εξοπλισμού, που προσφέρει βελτιωμένη άνεση, ασφάλεια και οδηγική συμπεριφορά, το Peugeot Metropolis 400i RX-R ενισχύει τη θέση του ως τεχνολογικά προηγμένο 3τροχο scooter.

peugeot-metropolis-rx-r-9

Το νέο Metropolis 400i θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2017 στην έκδοση RXR (σε Μαύρο Ματ χρωματισμό με κόκκινες λεπτομέρειες, κοντό ανεμοθώρακα και αλουμινένιο δάπεδο) και αργότερα μέσα στη χρονιά στις Standard και RS εκδόσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ