fbpx

PEUGEOT DJANGO ADVENTURE 2016: Ταξίδι Γαλλία-Βιετνάμ

Παρίσι – Σαϊγκόν, με Peugeot Django 125

Μια επικών διαστάσεων περιπέτεια άνω των 11.000 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου από το Παρίσι, για δύο νέους Γάλλους. Ο Samuel Felice και ο Ambroise Prince, σκηνοθέτες και κάμεραμαν στο επάγγελμα, αναχώρησαν από την πρωτεύουσα της Γαλλίας με προορισμό τη Σαϊγκόν (Χο Τσι Μιν) του Βιετνάμ, οδηγώντας δύο scooter Django 125. Τα δύο Django θα διασχίσουν 11.149 χλμ. και 50 διαφορετικές πόλεις, πριν φτάσουν στη μυθική ασιατική πόλη.

DJANGO ADVENTURE 1

DJANGO ADVENTURE 2

Η έμπνευση για αυτό το εντυπωσιακό εγχείρημα προέκυψε από ένα, ακόμα πιο επικό, ταξίδι που πραγματοποιήθηκε με σκούτερ της Peugeot πριν από 60 χρόνια. Το 1956, ξεκινώντας από την τότε Ινδοκίνα και τη Σαϊγκόν, οι 22-χρονοι Γάλλοι στρατιώτες Serge Gracium και Michel Vaslin, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οδικώς με τα scooter τους, δύο Peugeot S57 (διαβάστε για αυτό το μοντέλο εδώ), διανύοντας 17.000 χλμ., με στόχο να ανακαλύψουν χώρες και πολιτισμούς.

saigon-01

DJANGO ADVENTURE 4

Το “Django Adventure 2016” είναι ένας φόρος τιμής σε αυτό το θρυλικό ταξίδι, στο πνεύμα της περιπέτειας και της ανακάλυψης. Για το ταξίδι αυτό επιλέχθηκε ως μέσο το σκούτερ Peugeot Django, το νεο-ρετρό scooter, το οποίο έχει εμπνευστεί από το κλασικό S57. Με ρετρό στυλ και χρωματισμούς, ιδιαίτερο σχεδιασμό και σύγχρονο εξοπλισμό, το νέο Django ενσαρκώνει πλήρως τη μακρά κληρονομιά της Peugeot.

DJANGO ADVENTURE 5

Για το ταξίδι, τα δύο Django 125 έχουν δεχτεί ειδική προετοιμασία ενώ οι αναβάτες θα έχουν υποστήριξη σε όλο το δύσκολο εγχείρημά τους από την Peugeot Scooters και τους συνεργάτες της, Total, Planet Ride, TomTom, Dainese και April Moto.

Οι δυο φίλοι-ταξιδιώτες δήλωσαν: “Εμείς πάντα θέλαμε να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι και κατά τύχη κατά την έρευνα μας πέσαμε πάνω σε αυτή την απίστευτη ιστορία που χρονολογείται πριν από 60 χρόνια ακριβώς. Τι θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστικό από το να διασχίσουμε ένα μέρος του κόσμου πάνω στους τροχούς ενός σκούτερ, έξω από την πεπατημένη, να συναντήσουμε ανθρώπους και να δούμε νέα όμορφα τοπία. Το Django Adventure 2016 ήταν ο τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτή την περιπέτεια που έγινε πριν από 60 χρόνια, και μια καταπληκτική ευκαιρία για να πραγματοποιήθει το όνειρό μας”.

DJANGO ADVENTURE 3
Το ταξίδι θα περάσει, εκτός των άλλων, από τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ινδία, τη Βιρμανία, την Ταϊλάνδη και το Λάος, πριν καταλήξει τελικά φτάνουν στο Χο-Τσι-Μιν.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι δύο φίλοι θα μοιράζονται την εμπειρία τους στο blog που φτιάχτηκε για την περίσταση και στα social media, μεταφέροντάς μας εικόνες και εντυπώσεις από όλα τα μαγικά μέρη που θα συναντήσουν.

Iστοσελίδα: www.django-adventure.com

Twitter: @AdventureDjango

Instagram: DjangoAdventure

Youtube Channel: Django Adventure

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ