fbpx

HONDA: Πατέντα ασφαλείας για τα τυφλά σημεία

Στόχος: μεγαλύτερη ασφάλεια

Φαίνεται ότι είναι η “περίοδος των πατεντών”, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα δημοσιεύουμε δεύτερη κατάθεση της Honda στην υπηρεσία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών στην Ιαπωνία, αυτή τη φορά για ένα σύστημα ασφαλείας προειδοποίησης του αναβάτη.

Μετά το υβριδικό Honda SH 300, έρχεται το σύστημα θα ειδοποιεί τον αναβάτη όταν τον πλησιάζουν οχήματα, όπως για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο όταν αυτό είναι κρυμμένο από το οπτικό πεδίο του, αφού βρίσκεται στα τυφλά του σημεία.

Θα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από κάμερες και “ραντάρ” για την ανίχνευση αντικειμένων, μεγάλων αντικειμένων βεβαίως, όπως άλλα οχήματα του δρόμου, παρέχοντας οπτική και όχι μόνο προειδοποίηση. Ειδικά εάν ένας αναβάτης επιχειρήσει να στρίψει ή να αλλάξει λωρίδα προς την ίδια κατεύθυνση.

Honda Patent 1 (2)

Οι αισθητήρες εκτελούν σάρωση 360 μοιρών του χώρου γύρω από το σκούτερ ή τη μοτοσυκλέτα και ανιχνεύουν οχήματα, πεζούς ή άλλα εμπόδια που πλησιάζουν το δίτροχό μας.

Όταν ο αναβάτης ενεργοποιεί ένα φλας για να ξεκινήσει αλλαγή λωρίδας παραδείγματος χάρη, το σύστημα αντιδρά, προσθέτοντας αντίσταση στον διακόπτη του φλας! Έτσι προειδοποιεί έμπρακτα τον αναβάτη.

Το πατενταρισμένο σύστημα της Honda προσφέρει οπτική ένδειξη για το που βρίσκεται το εμπόδιο σε σχέση με το σκούτερ ή τη μοτοσυκλέτα μας.

Honda Patent 2

Το εξάρτημα-οθόνη που θα υποδεικνύει τον κίνδυνο μπορεί να είναι είτε ενσωματωμένο στα όργανα του δίτροχου, είτε ξεχωριστό-πρόσθετο, τοποθετημένο στην πάνω πλάκα του πιρουνιού της μοτοσυκλέτας ή τα πλαστικά του σκούτερ κάνοντας ευκολότερη την κατασκευή του σαν προαιρετικό αξεσουάρ.

Honda Patent 3

Το πατενταρισμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει μικρά μοτεράκια δόνησης (σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα smartphone) που μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα σημεία, όπως τα γκριπ, τα μαρσπιέ (ή δάπεδο για τα σκούτερ), τις εσοχές του ντεπόζιτου, που θα ενεργοποιούνται σαν προειδοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ