fbpx

GOODYEAR e-GO2, 2017: Το χαριτωμένο που βγήκε στην αγορά

Καλή, ηλεκτρική, χρονιά…

Αυτό είναι το Goodyear e-Go2, ένα μικρό ηλεκτρικό 3τροχο σκούτερ με επιδόσεις ίδιες ενός 50αριού με συμβατικό κινητήρα. Η πώλησή του έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την επωνυμία της Goodyear.

goodyear_ego2_2

Είναι εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, το design αυτού του σκούτερ, που είχαμε παρουσιάσει πρώτοι τον Ιούνιο που μας πέρασε (πατήστε εδώ).

Το Goodyear e-Go2 μοιάζει με γιγάντιο παιδικό παιχνίδι, λες και έχει βγει από την χώρα των Playmobil, με έξυπνο σχεδιασμό και έντονα χρώματα, πολύ δύσκολο για να περάσει απαρατήρητο.

goodyear_ego2_3

Ζυγίζει μόλις 90 κιλά και προσφέρει αυτονομία 45 έως 65 χιλιομέτρων ,με αποσπώμενη μπαταρία που για να επαναφορτίσει θα χρειαστεί 3-4 ώρες.
Αντίθετα με τα Piaggio MP3, το Goodyear e-Go2 είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και γίνεται προσιτό σε όλους λόγω του βολικού, μικρού μεγέθους του.

goodyear_ego2_4
Όπως είναι λογικό η χρήση του Goodyear e-Go2 θα περιοριστεί σε σύντομες διαδρομές μέσα στην πόλη, λόγω της αυτονομίας του και της τελικής του ταχύτητας που είναι 45
km/h.

Διαθέτει κινητήρα χωρίς ψήκτρες (brushless) στον πίσω τροχό ισχύος 1,5 kW και τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 60V και 26 Ah, που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο και είναι αφαιρούμενη.

Η επαναφόρτιση της γίνεται σε 3-4 ώρες με φορτιστή 4 Αμπέρ (με άλλο φορτιστή 8 Amps μειώνει τον χρόνο στο μισό).

goodyear_ego2_5
Η ανάρτηση μπροστά για τον κάθε τροχό γίνεται με διπλά ψαλίδια, που συνδέονται με ένα αμορτισέρ τοποθετημένο σε οριζόντια θέση.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, με ελαστικά 120mm πίσω και 90mm μπροστά, και το φρενάρισμα έχει ανατεθεί σε ένα δίσκο για κάθε τροχό.

goodyear_ego2_6

Κάτω από τη σέλα του Goodyear e-Go2 που ανοίγει με διακόπτη, υπάρχει ο φορτιστής της μπαταρίας. Επίσης υπάρχει ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος κάτω από το δάπεδο.

Αν ο ιδιοκτήτης έχει εφοδιαστεί με δεύτερη εφεδρική μπαταρία σαν εξτρά αξεσουάρ (500 ευρώ), μπορεί να αποθηκευτεί σε αυτό το χώρο. Οι δυο βαλίτσες και το βαλιτσάκι είναι διαθέσιμα σαν εξτρά αξεσουάρ.

Το Goodyear e-Go2 κοστίζει 3.999 ευρώ στη γαλλική αγορά.

Πηγή: www.itrike.eu

goodyear_ego2_7

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ