fbpx

EICMA 2016: Έρχεται το μεγάλο σαλόνι της χρονιάς

Ετοιμαστείτε για τα νέα μοντέλα

Είτε έχουμε τη δυνατότητα να τα αποκτήσουμε, είτε όχι, το μεγαλύτερο ετήσιο σαλόνι σκούτερ και μοτοσυκλετών που γίνεται στην Ευρώπη με τα νέα μοντέλα του 2017 έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον χώρο μας. Το 74ο σαλόνι της EICMA που θα γίνει στο Μιλάνο ετοιμάζεται πυρετωδώς να ανοίξει τις πόρτες του από 10 εώς 13 Νοεμβρίου.

Παράλληλα ετοιμαζόμαστε κι εμείς για τα νέα μοντέλα, αλλά και τις μελλοντικές τάσεις που θα καταγραφούν στον κόσμο των σκούτερ.

2

Το 74ο σαλόνι της EICMA του Μιλάνου γίνεται στους τεράστιους εκθεσιακούς χώρους του Rho Fair από 8 μέχρι 13 Νοέμβριου, με τη μόνη διαφορά ότι οι δύο πρώτες μέρες (8 – 9 Νοεμ.) προορίζονται για τους δημοσιογράφους και τους εμπορικούς επισκέπτες.

To σαλόνι υπόσχεται να είναι γεμάτο, εκτός από τα νέα μοντέλα, με καινούργια αξεσουάρ και κατασκευές και καινοτομίες με την παρουσία όλων των κορυφαίων εταιριών στον χώρο των δύο τροχών.

eicma-2016

Και φέτος η έκθεση καταλαμβάνει τεραστίων διαστάσεων περίπτερα (2-4, 6-10, 14-18) και μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 1.010 εκθέτες και εταιρείες. Tα εισιτήρια στοιχίζουν από 12 μεχρι 21 ευρώ (δείτε τον σύνδεσμο)

To πρόσφατο ανταγωνιστικό σαλόνι της Intermot στη Γερμανία να φαίνεται ότι δεν έχει μειώσει την ελκυστικότητα της EICMA προς τα μεγάλα ονόματα και τις παρθενικές παγκόσμιες παρουσιάσεις μοντέλων.

Οι εκθέτες προέρχονται από 38 διαφορετικές χώρες, με το 48% να προέρχονται εκτός Ιταλίας.

Επιπλέον, η επιτυχία της EICMA φαίνεται και στους αριθμούς, αφού η έκταση της έκθεσης είναι κατά 10% περίπου παραπάνω σε σύγκριση με το 2014 και ανέρχεται πλέον σε περίπου… 280.000 τετραγωνικά μέτρα!

Παράλληλα η πώληση των εισιτηρίων φέτος, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, παρουσιάζει αύξηση κατά 30% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

4

Παράλληλα με το σαλόνι σκούτερ, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων της EICMA θα πραγματοποιηθούν επίσης:

EICMA E-Bike: Έκθεση με ηλεκτρικά ποδήλατα, και δοκιμές αυτών από το κοινό σε ειδικό χώρο 1.300 μέτρων.
EICMA Start-up: Έκθεση ειδικά αφιερωμένη στην καινοτομία, σε ειδικό χώρο αφιερωμένο σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομιών, υπηρεσιών και προϊόντων που σχετίζονται με τον τομέα των 2 τροχών.
MotoLive: Ένας χώρος αγώνων της EICMA που θα προσφέρει συγκινήσεις και ψυχαγωγία στους θεατές, χάρη στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν όπως: διεθνής αγώνας Supermoto και Quad, αλλά και Flat
Track, Freestyle Motocross και ακροβατικές επιδείξεις από ομάδες αναβατών stuntman.
EICMA Custom: με μετασκευασμένες, βελτιωμένες custom μοτοσυκλέτες τοπικού και διεθνούς βεληνεκούς, με μοναδικά κομμάτια και τους κορυφαίους βελτιωτικούς οίκους του κλάδου.

3

Το σαλόνι της EICMA έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς, που θα κλείσει με θετικό πρόσημο, όπως και η προηγούμενη.

Το 2015 oι ταξινομήσεις δίτροχων στην Ευρώπη έκλεισαν με ένα θετικό 9,5%, αφού πρώτα σταθεροποιήθηκαν το 2013 και εμφανίστηκε μια δειλή αύξηση του 1,5% το 2014. Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων εμφανίστηκε στην κατηγορία ττων μοτοσυκλετών στο +14,5%, ενώ τα σκούτερ, σημείωσαν αύξηση + 7%.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, βλέπουμε διψήφια ανάκαμψη σε όλες τις κατηγορίες: + 18% για τα δίτροχα 50cc, ενώ για άλλη μια φορά οι μοτοσυκλέτες είχαν αύξηση + 24%. Τα σκούτερ σημείωσαν αύξηση κατά 14,5%. Υπήρξε επίσης θετική αύξηση και στα Quad με + 32,2%.

1

Περισσότερες πληροφορίες: www.eicma.it

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ