fbpx

APPLE: Ερευνά το ενδεχόμενο να φτιάξει σκούτερ!

Σκούτερ με Μήλο…

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην New York Times η Apple ερευνά το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την Lit Motors, την εταιρεία της οποίας τα πρωτότυπα σκούτερ φέρνουν καινοτομικές ιδέες στον χώρο.

Τις πρωτότυπες δημιουργίες της Lit Motors τις είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν στο Scooternet και τώρα μια πολύ δυνατή εταιρία στο χώρο της τεχνολογίας την κοιτάζει με προσοχή.

Το κλειστό σκούτερ της Lit Motors

Το κλειστό σκούτερ της Lit Motors

Οι αρχικές φήμες έλεγαν ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την McLaren, κάτι που διαψεύσθηκε από την δεύτερη. Επίσης πηγές αναφέρουν – χωρίς να έχει διαψευσθεί από καμία πλευρά – ότι υπάρχει προσέγγιση της Apple προς την Lit Motors. Η Lit έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο “αυτο-ισορροπούμενο” σκούτερ, το οποίο όμως περιμένουμε να βγει στην παραγωγή από το 2012…

Η Apple που εργαζόταν κρυφά σε πρόγραμμα με την κωδική ονομασία Project Titan, που δραστηριοποιούνταν γύρω από την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, πρόσφατα απέλυσε δεκάδες εργαζομένους από το έργο αυτό, στρέφοντας την προσοχή της σε εξωτερική βοήθεια.

lit-motors_1

Η μεγάλη αμερικάνικη εταιρία τεχνολογίας θέλησε να επενδύσει στη McLaren, γνωστή για αγωνιστικά της μονοθέσια της Φόρμουλα 1 και παράλληλα συνομιλούσε με την Lit Motors, στο Σαν Φρανσίσκο, σχετικά με μια πιθανή εξαγορά, ενώ η Apple είχε ήδη προσλάβει αρκετούς πρώην μηχανικούς της Lit Motors.

Όπως πολλές εταιρείες της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένων των Google, Tesla και Uber, έτσι και η Apple ενδιαφέρεται για την αυτοκίνηση και πιθανά και την… σκουτεροκίνηση.

lit-c1-electric

Μια εξαγορά της Lit Motors και της τεχνολογίας που έχει εξελίξει θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple και να της γλιτώσει πολύτιμο χρόνο. Η Lit Motors έχει εργαστεί για χρόνια πάνω σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ που χρησιμοποιεί δυο μεγάλα γυροσκόπια, που αποτρέπουν την απώλεια ισορροπίας του. Η Lit Motors πριν από τρία χρόνια είεχε ανακοινώσει ότι το σκούτερ της με την ονομασία C-1 θα έβγαινε στην αγορά με τιμή 24.000 δολαρίων.
Λέτε να δούμε στο μέλλον σκούτερ λευκού χρώματος “με σήμα το μήλο”; Θα είχε αναμφισβήτητα μεγάλο ενδιαφέρον…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ