fbpx

ΡΩΜΗ: 400 Yamaha Tricity για “ενοικίαση”

To “πείραμα” Scooter Sharing επεκτείνεται

Μετά το Μιλάνο, όπου ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα “σύντομης ενοικίασης” τρίτροχων σκούτερ σε καθημερινή βάση σε όποιον επιθυμεί, η Ρώμη ήδη αναπτύσσει το δεύτερο πρόγραμμα Scooter Sharing αυτή τη φορά με Yamaha Tricity 125.

Eίναι να μη γίνει η αρχή σε κάτι έξυπνο και μετά, πολλές φορές γίνεται χιονοστιβάδα. Το πρόγραμμα λέγεται Zig Zag και μόλις άρχισε η εφαρμογή του στη Ρώμη με 400 σκούτερ.

Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που έκανε το ντεμπούτο του την προηγούμενη βδομάδα στην ιταλική πρωτεύουσα. Το Zig Zag Scooter Sharing είναι μια υπηρεσία κοινής χρήσης τρίτροχων σκούτερ, που ξεκίνησε με 200 Yamaha Tricity 125, για να εξελιχθεί τελικά σε έναν στόλο 450 σκούτερ μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Yamaha Tricity

Το Scooter Sharing είναι ο νέος τρόπος προσωπικής μετακίνησης: είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να χρησιμοποιεί σκούτερ για να κινηθεί, χωρίς να χρειάζεται να επωμίζεται τις επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την ιδιοκτησία του. Ασφάλιση, συντήρηση και καύσιμα είναι ξεπερασμένα προβλήματα, που δίνουν τη θέση τους σε μια μορφή πλήρους ελευθερίας”, λέει ο Emanuele Grazioli, στέλεχος της Zig Zag.

Η Ρώμη είναι μόνο η αρχή ενός μεγαλύτερου σχεδίου, αφού πρόθεση των ιδρυτών του Zig Zag είναι η επέκταση της υπηρεσίας σε Μιλάνο, Τορίνο, Φλωρεντία, αλλά και διεθνώς: Μαδρίτη, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βερολίνο και Μόναχο.

Yamaha Tricity
Το σκούτερ που επιλέχθηκε είναι το Yamaha Tricity 125 που συνδυάζει ευελιξία και σταθερότητα. Ο στόλος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη άνοιξη. “Τα Tricity 125 είναι σκούτερ που μπορεί να οδηγεί όποιος έχει άδεια οδήγησης τύπου
A και Β στην Ιταλία και προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια και την σταθερότητα των τριών τροχών”, σχολιάζει ο Andrea Colombi, μάνατζερ της Yamaha Motor Europe.

Το Zig Zag είναι επίσης προσβάσιμο και σε όσους έρχονται (π.χ. τουρίστες) από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ρωσία, την Ισπανία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ, ενώ προς το παρόν δεν αναφέρεται η Ελλάδα.

Yamaha Tricity
Για να εγγραφείτε, που γίνεται δωρεάν, απλά μπαίνοντας στο site ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, αρχικά διαθέσιμη για Android και iOS. Μετά την κράτηση το σκούτερ που βρίσκεται πιο κοντινό σημείο του γεωγραφικού σας στίγματος, θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό PIN για να ξεκλειδώσετε τη σέλα, όπου θα βρείτε το κράνος και μια ειδική κουκούλα (Balaclava) μιας χρήσης για λόγους υγιεινής. Όσο για τις τιμές, το πρόγραμμα Zig Zag έχει κόστος € 0,29, ανά λεπτό ή ωριαία αμοιβή από 14,90 €. Η κράτηση είναι δωρεάν.

Θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα να επισκεφτεί κάποιος τη Ρώμη και να την γυρίσει πάνω στη σέλα ενός σκούτερ, τόσο εύκολα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.zigzagsharing.com

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ