fbpx

BRIDGESTONE: ΕΛΑΣΤΙΚΑ BATTLAX ΓΙΑ ΣΚΟΥΤΕΡ

Έρχονται τα Battlax Radial των σκούτερ!

 Στις 17 Φεβρουαρίου στο Τόκιο η Bridgestone ανακοίνωσε την παρουσίαση των νέων BATTLAX SC Radial, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για mega scooter και τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2012. Τα νέα ελαστικά θα κατασκευαστούν αρχικά σε δύο μπροστινά μεγέθη και τρία οπίσθια.

Δύο είναι οι διαστάσεις για μπροστινούς τροχούς, σε 14 και 15 ίντσες

Tα BATTLAX SC είναι τα τελευταία νέα στη σειρά ελαστικών της γνωστής οικογένειας της Bridgestone, τα οποία απευθύνονται σε μεγαλύτερου κυβισμού σκούτερ. Τα BATTLAX SC  χρησιμοποιούν νέα χάραξη πέλματος, ίδια με αυτή που συναντούσαμε μέχρι σήμερα σε ελαστικά μοτοσυκλετών supersport, προσφέροντας αυξημένη πρόσφυση και κράτημα. To νέο πέλμα έχει βαθύτερα αυλάκια, αποδίδοντας καλύτερα στο βρεγμένο, αλλά και το στεγνό οδόστρωμα. Η σχεδίασή τους είναι τέτοια έτσι ώστε παράγουν χαμηλότερο θόρυβο κατά την κύλιση.

Η σειρά ελαστικών BATTLAX της Bridgestone είναι η κορυφαία της γιαπωνέζικης εταιρίας, που ξεκινάει από τη χρήση στο δρόμο και φτάνει μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, θεσμό στον οποίο η Bridgestone είναι αποκλειστική προμηθεύτρια. Η Bridgestone προσφέρει μια ευρεία γκάμα ελαστικών BATTLAX που ξεκινούν από την τουριστική χρήση και φτάνουν μέχρι τους αγώνες, από μικρού – μέχρι μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Και τρεις είναι οι διαστάσεις για τους οπίσθιους τροχούς, σε 14, 15 και 16 ίντσες

Τα ελαστικά BATTLAX SC θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη για σκούτερ από 300cc και πάνω (περιλαμβάνοντας τα Honda SH300i, Yamaha TMAX 500 και Suzuki Burgman 650), ξεκινώντας τη διάθεσή τους στην αγορά από τον Μάρτιο του 2012 για την Ευρώπη. Στην Ιαπωνία τα BATTLAX SC θα διατεθούν ένα μήνα αργότερα (!), τον Απρίλιο του 2012, ενώ στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία θα εμφανιστούν αργότερα μέσα στο έτος. Με λίγα λόγια πρώτα η “σκουτερο-μάνα” Ευρώπη και μετά όλοι οι άλλοι…

Οι διαστάσεις των 5 νέων Bridgeston BATTLAX SC είναι:

Μπροστά: 120/70R14 M/C (55H) και 120/70R15 M/C (56H)

Πίσω: 130/70R16 M/C (61S), 160/60R14 M/C (65H) και 160/60R15 M/C (67H)

 

Ιδού και η πλήρης ανάλυση των νέων ελαστικών. Πως; Δεν την καταλαβαίνετε;

 

Διάγραμμα που δείχνει τη μείωση του θορύβου του νέου ελαστικού κατά την κύλιση (κόκκινη γραμμή)