fbpx

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Λυπούμαστε, αλλά το μπουφάν είναι υποχρεωτικό…

 Σε μια χώρα που τουλάχιστον ο ένας στους τέσσερις δικυκλιστές δεν φοράει κράνος το καλοκαίρι, αν προτείνεις και τη χρήση μπουφάν θα σε περάσουν για τρελό, παλαβό, για ψυχιατρείο… Αυτό όμως δεν μας πτοεί, γιατί όταν πιστεύουμε ότι κάτι είναι σωστό, τότε ενημερώνουμε αντίστοιχα τους αναγνώστες μας.

Οι περισσότεροι από εμάς που φορούν κράνος και το καλοκαίρι ξέρουμε ότι δεν “πεθαίνεις” όταν το χρησιμοποιείς, δεν “λιώνεις”, αλλά αμέσως μετά την πρώτη εμφάνιση του ιδρώτα στο κεφάλι, συμβαίνει το αντίθετο. Ο αέρας που περνάει ανάμεσα σε κράνος και κρανίο σε δροσίζει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα καλοκαιρινά μπουφάν. Η υγρασία που εμφανίζεται σύντομα πάνω στο δέρμα κάνει το σώμα να δροσίζεται, καθώς περνάει ο αέρας από πάνω της.

Aφού θέλω να προστατεύω τον εαυτό μου φοράω και το καλοκαίρι -ειδικό- μπουφάν

Aφού θέλω να προστατεύω τον εαυτό μου φοράω και το καλοκαίρι -ειδικό- μπουφάν

Ξέρετε, όταν μας ρωτούν γιατί φοράμε μπουφάν το καλοκαίρι (αναφερόμαστε σε ειδικά σχεδιασμένα μπουφάν, όχι χειμερινής χρήσης…) οι απαντήσεις είναι δύο. Υπενθυμίζουμε τις πρακτικές των Βεδουίνων στην έρημο, που δεν κυκλοφορούν με μαγιό πάνω στις καμήλες, αλλά με τις μακριές τους κελεμπίες – κάτι ξέρουν αυτοί από ζέστη. Μετά υποδεικνύουμε ότι η άσφαλτος είτε χειμώνα-είτε καλοκαίρι (αν αρχίσεις να σέρνεσαι πάνω της, μετά από πτώση) είναι ίδια και απαράλλαχτη… και φυσικά πονάει το ίδιο (ωραία συζήτηση πιάσαμε σήμερα…). Θυμηθείτε: μπουφάν δεν φοράμε μόνο για να μην κρυώνουμε τον χειμώνα, το φοράμε και να προστατεύουμε το πάνω άκρο του κορμού μας και το πολύτιμο σώμα μας…

Πάμε τώρα στη σημερινή μας πρόταση, στο μπουφάν και το γιλέκο της Colori.

COLORI BORA SUMMER JACKET

Καλοκαιρινό, αεριζόμενο μπουφάν της Colori, ελληνικής κατασκευής. Διαθέτει διάτρητο ύφασμα που επιτρέπει την είσοδο του αέρα και είναι κατασκευασμένο από Tactel.

Ελαφρύ τζάκετ 2/3, ιδανικό για ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή χρήση, από συνθετικό ύφασμα. Διαθέτει επικολλημένη ( laminate ) μεμβράνη Porotex στο πίσω μέρος του υφάσματος, που του επιτρέπει να διαπνέει και να είναι αδιάβροχο. Έχει 2 εξωτερικές τσέπες, 2 εσωτερικές, σύσφιξη στη μέση, ανακλαστικά σημεία και αφαιρούμενες ενισχύσεις σε ώμους, αγκώνες πλάτη. Ιδανικό για καθημερινή χρήση και μάλιστα είναι ένα από τα μπουφάν που χρησιμοποιούμε και στο Scooternet.gr, το οποίο θα έχετε δει σε φωτογραφίσεις δοκιμών.

Το Bora Summer πωλείται έναντι 135 ευρώ, με μεγάλη έκπτωση 30% από την αρχική τιμή που ήταν 193 ευρώ.

ΑΙR BODY SUMMER

Το γιλέκο της Colori δεν προσφέρει προστασία (παρά μόνο στην πλάτη ίσως), αλλά αποτελεί συμπληρωματικό κομμάτι για χρήση συμπληρωματικά με μπουφάν, είτε μέσα, είτε πάνω από αυτό.

Είναι από διάτρητο υλικό Airflow και Tactel® της DuPont και προτείνεται για καθημερινή χρήση τους θερινούς μήνες, με πολλές εξωτερικές τσέπες μπροστά και πίσω. Έχει επίσης 2 εσωτερικές τσέπες και ανακλαστικά σε διάφορα σημεία, διάτρητη εσωτερική φόδρα και πλαϊνές ρυθμίσεις για τη μέση.

Η τιμή του είναι 64 ευρώ, από 90 ευρώ που ήταν η αρχική τιμή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Colori Posto, Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 160 (πρώην Βασιλίσσης Όλγας), 172 36 Αγ. Δημήτριος, Αθήνα. Τηλ: 210.9702135 Πατήστε ΕΔΩ για να συνδεθείτε με το ηλεκτρονικό κατάστημα της Colori