fbpx

YAMAHA MAJESTY S: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ;

Για τον πόλεμο της πόλης

 Είχαμε γράψει, όχι μία, αλλά δύο φορές, για αυτό το πολύ ενδιαφέρον σκούτερ της Yamaha, που κυκλοφορεί από πέρσι στις αγορές της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν. Μια φορά γράψαμε τον Απρίλιο κι άλλη μια τον Αύγουστο του ’13. Απ’ ότι λένε οι τελευταίες πληροφορίες, μάλλον θα επαληθευτούμε…

 Καθώς λοιπόν θα περιμένουμε την έλευση του καινοτόμου τρίτροχου της Yamaha, του Tricity τον Σεπτέμβριο του ’14, η Yamaha σκέφτεται να εισάγει στην Ευρώπη το S-Max 160 (έτσι ονομάζεται στην Ταϊβάν), ένα πολύ “νόστιμο” σε εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά σκουτεράκι, το πιθανότερο, με το όνομα Majesty S 155 (όπως ονομάζεται στην Ιαπωνία), ίσως με 155, ίσως με 125 κυβικά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μιας και το σκούτερ χρησιμοποιεί τον κινητήρα των Xenter θα μπορεί να προσφέρεται σε δύο κυβισμούς 125 και 155cc (αν αποφασίσει η εταιρία), ενώ οι πηγές μιλούν για εμφάνιση στις ευρωπαϊκές αγορές τον Ιούλιο, με τιμή κοντά στις 3.000 ευρώ.

Στόχος της γιαπωνέζικης εταιρίας θα είναι η αντιμετώπιση των ανανεωμένων για το 2014, Honda PCX 125 και PCX 150, με όπλο έναν μονοκύλινδρο, 4βάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα, με ψυγείο στο δεξί πλάι.

O κινητήρας αυτός είναι σχεδιασμένος για καλές επιδόσεις και ροπή μέσα στην πόλη (11 ίπποι και 1,0 kgm ροπής) σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Τον ίδιο μάλιστα θα χρησιμοποιεί και το Yamaha Tricity.


Οι τροχοί είναι 13άρηδες και υπάρχουν δισκόφρενα μπροστά και πίσω, με τις διαστάσεις να είναι προς τις κόμπακτ, μικρότερες για ευελιξία μέσα στην πόλη. Πλήρη παρουσίαση του S-Max (ή Majesty S) μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video (σε άπταιστα Κινέζικα παρακαλώ…) ή να διαβάστε στα άρθρα που ακολουθούν παρακάτω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ