fbpx

YAMAHA E-VINO, 2015: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΤΡΟ

Κάθε μέρα στη πρίζα

To Yamaha Vino είναι ένα 50άρι-125άρι σκουτεράκι που είναι πολύ δημοφιλές εδώ και χρόνια σε Ιαπωνία και Ασία. Τώρα η Yamaha Ταϊβάν παρουσιάζει και την τελευταία εξέλιξη του Vino, που ονομάζεται E-Vino και φοράει ηλεκτρικό κινητήρα.

Clip_3 yamaha-e-vino_09

Κανείς δεν ζει τρώγοντας παντεσπάνι κάθε μέρα. Μπουκώνει. Θέλει που και που να τρώει και ψωμί. Δεν φτάνουν δηλαδή μόνο τα Yamaha R1 (που παρουσιάστηκε πρόσφατα) και τα μεγάλα μηχανάκια, αλλά χρειαζόμαστε και απλά σκουτεράκια καθημερινής μετακίνησης.

Σκουτεράκια που απευθύνονται και σε κοπέλες, όπως αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα, το Yamaha E-Vino.

Clip_4Clip_10

Το E-Vino είναι η ηλεκτρική έκδοση του γνωστού στην Ασία, ταπεινού κοριτσίστικου σκούτερ με το ενσωματωμένο καλάθι στην ποδιά και την διπλή σέλα, αλλά κυρίως με την γουστόζικη κλασικο-ρετρο-κουκλίστικη εμφάνιση.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50V που είναι αποσπώμενη και μεταφερόμενη, βάρους 6 κιλών, έτσι ώστε να μεταφέρεται εύκολα και να επαναφορτίζεται. Βρίσκεται κάτω από τη σέλα και έχει εύκολη πρόσβαση, ενώ περισσεύει και λίγος χώρος για… ένα αρκουδάκι, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες της Yamaha.

Clip_7 Clip_8 Clip_9 Clip_6

Η μπαταρία αυτή προσφέρει μέγιστη αυτονομία 33 χιλιομέτρων. Η τελική του Yamaha είναι 44 km / h και το βάρος του σκούτερ φτάνει τα 66 κιλά.

Ο χρόνος επαναφόρτισης διαρκεί 3 ώρες.

Clip_5 yamaha-e-vino_14

Απλή είναι και η κατασκευή συνολικά, με 10άρηδες τροχούς και ταμπούρα και στους δυο τροχούς, μιας και για την ταχύτητα που θα αναπτύσσει το E-Vino είναι αρκετά.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στο Yamaha E-Vino πωλείται ήδη στην Ταϊβάν και η τιμή του που φτάνει τα 58 χιλιάδες ταϊβανέζικα δολάρια, δηλαδή τα 1.500 μόλις ευρώ! Κι είναι και Yamaha… Η εταιρία φιλοδοξεί να πουλήσει τον πρώτο χρόνο 2.000 κομμάτια και αν πάει καλά εμπορικά να το φέρει και στην Ευρώπη. Ναι, θέλουμε κι εμείς.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ