fbpx

YAMAHA 01 GEN, 2015: ΤΟ 3ΤΡΟΧΟ ΤΜΑΧ

Με καρδιά ΤΜΑΧ

Εν αναμονή ενός νέου ΤΜΑΧ ήταν ευχάριστη η έκπληξη που μας έκανε η Yamaha με μια πρωτότυπη, concept 3τροχη σκουτερο-μοτοσυκλέτα στο σαλόνι της Κολωνίας Intermot 2014, την Yamaha 01 GEN. Η εταιρία την περιγράφει σαν 3τροχη “on & off crossover”…

2015_YAM_01GEN004

Στα ίχνη και τις γραμμές που έθεσε για πρώτη φορά το εμπνευσμένο Tesseract, ένα πρωτότυπο 4 τροχών που παρουσιάστηκε επτά χρόνια νωρίτερα στο Tokyo Motor Show 2007 εμφανίστηκε το Yamaha 01 GEN.

Με 3 τροχούς, δύο μπροστά σε στυλ Tricity, το σκούτερ που βγήκε στην ευρωπαϊκή αγορά τον προηγούμενο μήνα και κινείται ολοταχώς προς την εμπορική επιτυχία.

2015_YAM_01GEN_003

Σε αυτό το πρωτότυπο “όχημα” τα καλάμια των διπλών πιρουνιών του κάθε τροχού είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, καθώς και οι σύνδεσμοί τους για να δέχονται μεγαλύτερα φορτία και τις επιδόσεις του κινητήρα, που προέρχεται από T-Max 530 με αυτόματη μετάδοση και ιμάντα για την κίνηση του πίσω τροχού.

2015_YAM_01GEN-005

2015_YAM_01GEN_00112

Με το Yamaha 01 GEN, η Yamaha θέλει να προσεγγίσει ένα διαφορετικό, σπορτίβικο κοινό και θέλει να αφουγκραστεί τις γνώμες του κόσμου, των θεατών αρχικά.

Προς το παρόν το υβριδικό 3τροχο είναι αυτόματο, αλλά μπορεί τελικά να εμφανιστεί και με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να το δούμε να κυκλοφορεί σε κανα-δυο χρόνια και στους δρόμους!

2015_YAM_01GEN_0012

Ο κωδικός “01GEN” προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις “genesis” και “generate”, που εκφράζουν την αυθεντικότητα της σχεδίασης με δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου, αφού οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι μεγαλύτερες και τα φτερά των δυο μπροστινών τροχών ψηλά τοποθετημένα.

Η εμφάνιση είναι μοναδική βεβαίως και βασίζεται στο ροή δυναμικών γραμμών και ένα προφίλ που θυμίζει δελφίνι, ανφάς που θυμίζει έντομο, κι όλα αυτά με συνδυασμό ασημί και μπλε χρώματος.

Στον επίλογο αυτής της παρουσίασης να δηλώσουμε ικανοποίηση για την επιβράβευση με τον καλύτερο τρόπο του Scooternet που από τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά σχέδια της Yamaha (πατήστε εδώ) για τη δημιουργία 3τροχου ή 4τροχου πρωτότυπου σκούτερ. Κάλλιο αργά, αλλά… δικαιωθήκαμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ