fbpx

VESPA SETTANTESIMO: Οι Βέσπες της 70ετιας

Nεαρά, ετών 70!

Το 2016 σημαίνει την επέτειο των 70 ετών από τότε που εμφανίστηκε στην αγορά η πρώτη Vespa.Η Piaggio παρουσίασε στην έκθεση EICMA του Μιλάνου τρεις Βέσπες βαμμένες σε γαλάζιο μεταλλικό χρώμα για να γιορτάσει την περίσταση. ΚΕΙΜΕΝΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ, PIAGGIO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tριά διαφορετικά μοντέλα Vespa βάφτηκαν στα γιορτινά τους για το 2016. Η πρώτη είναι η νεότερη, η μικρή Vespa Primavera, η άλλη είναι η μεγαλύτερη σε κυβισμό η Vespa GTS και η τρίτη είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία και παραμονή στη γκάμα της εταιρίας, η Vespa PX, που είναι και το μοντέλο που βρίσκεται κοντύτερα στην αυθεντική, πρώτη Vespa του 1946.

Piaggio Vespa 70 years-6

Vespa Primavera 70

Piaggio Vespa 70 years-7

Vespa GTS 300 70

Piaggio Vespa 70 years-5

Vespa PX 125 70

Η σειρά μοντέλων Vespa Settantesimo γιορτάζει τα 70 χρόνια, αλλά και τα παραπάνω από 18 εκατομμύρια Βέσπες που έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο, αρχής γενομένης το 1946, ημερομηνία που πατούσε τους τροχούς της στην άσφαλτο της Pontedera στην Ιταλία η πρώτη, θρυλική Vespa των 98 κυβικών εκατοστών.

Η αποτελεσματική, εύκολη και άνετη, διασκεδαστική μετακίνηση που προσφέρουν, καθώς και η cult εικόνα, μαζί με το φημισμένο όνομα και την ιταλική φινέτσα είναι τα δυνατά σημεία των Vespa.

Οι Vespa “Σεταντέσιμο” της “Εβδομηνταετίας”, η Primavera, η GTS και η PX διαφοροποιούνταιαπό τις υπόλοιπες αδελφές τους μέσω ενός γαλάζιου, χρώματος “Azzurro 70”, όπως το ονομάζει η Piaggio (το οποίο έχουμε ξαναδεί πάνω σε Βέσπα στο παρελθόν).

Οι καλαίσθητες καφετιές σέλες, το σήμα “70” στο πορτάκι του ντουλαπιού μέσα από την ποδιά, ένα μεγάλο μεν διακριτικό δε αυτοκόλλητο “70” στα αριστερά τους καπάκια και οι ζάντες που είναι βαμμένες με διαφορετικό χρώμα, συμπληρώνουν τις διαφορές τους από τα κοινά μοντέλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Vespa PX διατηρεί μια ιδιαίτερη θέση σε αυτόν τον εορτασμό (με τους κλασικούς δίχρονους κινητήρες των 125 και 150cc), σαν τον απευθείας απόγονο του θρύλου, με το χειροκίνητο 4ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Η Primavera εκπροσωπεί τη νέα γενιά, φορώντας ABS στα 125 και τα 150 κυβικά, ενώ η Vespa GTS 300 με το μεγάλο παραδοσιακό “βεσπίστικο” πλαίσιο – πρεσαριστή λαμαρίνα όπως όλες – εκπροσωπεί την μεγάλη αδελφή, αυτή των επιδόσεων.

Ένα βαλιτσάκι που τοποθετείται πάνω στη χρωμιωμένη σχάρα και όλες οι “70άρες” Vespa προσφέρουν μέσα στον στάνταρ εξοπλισμό είναι φτιαγμένο από το ίδιο υλικό και χρώμα με τη σέλα.

Piaggio Vespa 70 years-9

Piaggio Vespa 70 years-10

Piaggio Vespa 70 years-8

Πάντως πρέπει να πούμε ότι οι φίλοι των Vespa μάλλον απογοητευμένοι έχουν δηλώσει με τις επετειακές εκδόσεις Vespa Settantesimo που παρουσιάστηκαν στο σαλόνι του Μιλάνου, για τα γενέθλια των 70 ετών ενός ονομαστού και θρυλικού σκούτερ.

Κι ελπίζουν oι Βεσπίστι, ότι μέσα στο 2016 θα υπάρξει και επόμενη δυναμικότερη κίνηση από την εταιρία, με κάποιο νέο μοντέλο Vespa έκπληξη. Για να δούμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ